Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

40.000 ασθενείς στο Λας Βέγκας μπορεί να έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS ή της ηπατίτιδας



Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με 40.000 ασθενείς κλινικής στο Λας Βέγκας, στην οποία ξαναχρησιμοποιούσαν σύριγγες και φιαλίδια μιας χρήσης, για να τους ενημερώσουν ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV ή της ηπατίτιδας.
Έξι ασθενείς της συγκεκριμένης κλινικής διαγνώστηκαν με οξείας μορφής ηπατίτιδα C, από τον Ιανουάριο, ποσοστό τριπλάσιο από τον ετήσιο μέσο όρο στην περιοχή του Λας Βέγκας, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν το θέμα, γράφει η εφημερίδα Las Vegas Sun.
Οι αρμόδιοι των Υπηρεσιών Υγείας της Νότιας Νεβάδας ανακάλυψαν πως σε πέντε από τους ασθενείς είχε δοθεί την ίδια ημέρα αναισθησία, σε ενέσιμη μορφή, στην κλινική αυτή. Το προσωπικό της κλινικής χρησιμοποιούσε αρκετές φορές τις ίδιες σύριγγες.


"Το προσωπικό παραδέχτηκε ότι έκανε αυτό το πράγμα, δήλωσαν πως αυτές τις οδηγίες τους είχαν δώσει", τόνισε ο Μπράιαν Λάμπους, επιδημιολόγος της Υπηρεσίας. "Την πρακτική αυτή δεν την εφάρμοζαν ορισμένα μόνο μέλη του προσωπικού, αλλά όλοι. Ήταν κοινή πρακτική της κλινικής", πρόσθεσε.
Οι υπεύθυνοι της κλινικής δεν έχουν εξηγήσει γιατί εφάρμοζαν την πρακτική αυτή, απλώς ανακοίνωσαν πως θα υποβληθούν σε εξετάσεις ορισμένοι ασθενείς που πέρασαν από την κλινική, η οποία ειδικεύεται στην ενδοσκοπική χειρουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: