Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 50 ετών αντιμετωπίζει η Κίνα !

Αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση βρίσκονται εκατομμύρια Κινέζοι καθώς tα αποθέματα τροφίμων και πετρελαίου εξαντλούνται, ενώ το δίκτυο υδροδότησης κινδυνεύει με κατάρρευση και οι διακοπές στην παροχή ρεύματος είναι συνεχείς.

Oι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση της κακοκαιρίας στην χώρα που έχει ήδη παραλύσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες, που έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και τις χιονοπτώσεις.

http://farm1.static.flickr.com/33/64438599_12dc54f224.jpg

Πάνω από 160 περιοχές και πόλεις στην κεντρική Κίνα δοκιμάζονται από διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Σενζού, στην επαρχία Χουνάν, μίας πόλης περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων στην οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση για πάνω από μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι ανθρακωρύχοι εργάζονται υπερωριακά για να εφοδιάσουν με λιθάνθρακα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη στην ιστορία της κρίση στον ενεργειακό τομέα.

Ένας εργαζόμενος σε ξενοδοχείο στην Σενζού δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερ ότι «επικρατεί το απόλυτο χάος ενώ κόσμος πεινάει και κρυώνει».

Περίπου 250.000 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν σήμερα για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους και ο στρατός έστειλε ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού για να καθαρίσει ένα καλυμμένο από τα χιόνια αυτοκινητόδρομο, μετέδωσε το Νέα Κίνα, καθώς εκατομμύρια κάτοικοι προετοιμάζονται να υποδεχθούν την άλλη εβδομάδα ένα παγωμένο και σκοτεινό κινεζικό Νέο Έτος.

Οι περισσότερο πληγείσες περιοχές από την χειρότερη κακοκαιρία στην ιστορία της Κίνας τα τελευταία 50 χρόνια είναι οι κεντρικές και νότιες στις οποίες πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από δυστυχήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης για την Σενζού το πολύ να διαρκέσουν για ακόμη επτά ημέρες και τα αποθέματα ρυζιού για πέντε το πολύ ημέρες. Εξαντλούνται επίσης τα λαχανικά και το μαγειρικό λάδι και οι τιμές αυξάνονται, ενώ οι κάτοικοι εξαρτώνται από τις πυροσβεστικά οχήματα για την διανομή πόσιμου νερού με δελτίο, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Παρακολουθώντας την κρατική τηλεόραση και διαβάζοντας τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Κομμουνιστικού Κόμματος φαίνεται να καταβάλλεται μία γιγαντία προσπάθεια από τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις έντονες χιονοπτώσεις. Όμως μία ματιά στο Ιντερνέτ, ιδιαίτερα προσφιλές στους νέους και στη μεσαία τάξη, δίνει μία διαφορετική εικόνα, καθώς διατυπώνονται παράπονα για κρατική ανεπάρκεια και για τις μεταδιδόμενες από τις τηλεοράσεις αισιόδοξες και προφανώς εσφαλμένες πληροφορίες.

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αντιμετωπίζει εδώ και μια εβδομάδα και η Ινδονησία.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι Αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο Σουκάρνο Χάτα για λόγους ασφαλείας καθώς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στην Τζακάρτα.

Σε ορισμένα σημεία της πρωτεύουσας τα λασπόνερα έφθαναν μέχρι και το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πηγές:

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://graphics8.nytimes.com/images/2008/01/28/world/28china2-600.jpg

NO COMMENT.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: