Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

H EE επέβαλλε νέο πρόστιμο ρεκόρ στη Microsoft



Η Ευρωπαϊκή επιτροπή επιβάλει στην Microsoft νέο πρόστιμο ύψους 899 εκατομμυρίων ευρώ για μη συμμόρφωση με το ψήφισμα του 2004 ενάντια στις μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρείας από το Redmond. Η ΕΕ έχει ήδη επιπλήξει την Microsoft για τον ίδιο λόγο με 497εκ. ευρώ συν 280εκ. ευρώ για προηγούμενη μη συμμόρφωση. Αυτό ανεβάζει το χρηματικό πρόστιμο που πρέπει συνολικά να καταβάλει η Microsoft στα στο αστρονομικό ποσό των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!


Η Αμερικανικός κολοσσός λογισμικού έχει αποφύγει κατά την διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών την δημοσίευση κώδικα και πρωτοκόλλων των Windows Servers ώστε να μπορέσουν και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν συμβατά υπολογιστικά συστήματα.

Η Microsoft με την σειρά της δείχνει ότι κρατάει την ψυχραιμία της, τονίζοντας ότι έχει ήδη συμμορφωθεί με τις προηγούμενες υποδείξεις της ΕΕ, ενώ σχετικά με το νέο πρόστιμο, εκπρόσωποι της δήλωσαν ότι ήδη δουλεύουν στο να δώσουν στις υπόλοιπες εταιρείες τον κώδικα και γενικότερα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Δηλώσεις που, όπως αναφέρουν από την ΕΕ, έχουν ειπωθεί ήδη αρκετές φορές χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή πλεύσης από την Microsoft...

Pc World

Δεν υπάρχουν σχόλια: