Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ και ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ

Χωρίς ακόμη να έχει γίνει επίσημη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που, υπό την πίεση των ΗΠΑ, υιοθέτησε η Ευρώπη, επιχειρήθηκε χθες, στο πλαίσιο της τρομοϋστερίας που έχει καταλάβει τη Γηραιά Ηπειρο, να περάσει από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου νομοθέτημα με το οποίο:

1 Θα θεσμοθετούνταν ο προληπτικός έλεγχος και η λογοκρισία του Διαδικτύου, με πρόσχημα τον εντοπισμό εκείνων που ενθαρρύνουν ή διαφημίζουν την τρομοκρατία και τις δράσεις της.

2 Θα εντατικοποιούνταν η επιτήρηση του Διαδικτύου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπόλ.

3 Θα παρακολουθούνταν όλοι οι χώροι όπου, κατά την άποψη των εισηγητών της έκθεσης και χωρίς να κατονομάζονται, διαδίδεται τρομοκρατική προπαγάνδα η οποία στοχεύει στην παρακίνηση ατόμων να διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις.

Την έκθεση αυτή, ωστόσο, εισηγητής της οποίας ήταν ο Γκεράρντ Ντεπρέ (Φιλελεύθερος Βέλγος ευρωβουλευτής), καταψήφισαν 332 ευρωβουλευτές, την υπερψήφισαν 241, ενώ 87 ευρωβουλευτές απείχαν της χθεσινής ψηφοφορίας.

Πριν από την καταψήφιση της έκθεσης, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου είχε ζητήσει να καταστεί η εξύμνηση της τρομοκρατίας ποινικό αδίκημα αλλά με πλήρη σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και της σκέψης!

Πηγή: Eλευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: