Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ο σκληρότερος χειμώνας στη σύγχρονη ιστορία του Αφγανιστάν...

... έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο 926 ανθρώπων, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς η πρόσβαση στις απομονωμένες περιοχές είναι σχεδόν αδύνατη εξ αιτίας των συνεχιζόμενων και σφοδρών χιονοπτώσεων.

Περισσότερα από 316.000 βοοειδή έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του χειμώνα δήλωσε ο Νουρ Παντσάχ Κοχστάνι της Εθνικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Καταστροφών.

«Όσον αφορά τις ανθρώπινες ζωές ο αριθμός σήμερα ανέρχεται σε 926. Μπορεί να αυξηθεί, όταν οι δρόμοι θα ανοίξουν και πάλι και θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε απώλειες που δεν έχουν καταγραφεί», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

http://www.rawa.org/kab-jan05/kab-jan05-5.jpg

Σχεδόν τα μισά από τα θύματα προέρχονται από τις δυτικές περιοχές, όπου περισσότεροι από 90 άνθρωπο έχουν ακρωτηριασθεί εξ αιτίας των κρυοπαγημάτων.

Ειδική νοσοκομειακή μονάδα ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση των κρυοπαγημάτων στην πόλη Χεράτ.

More than 90 people have had their fingers or toes amputated because of frostbite [EPA]

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, οι θάνατοι των ζώων και ειδικότερα των βοοειδών θεωρούνται τεράστιο πλήγμα για το Αφγανιστάν μια χώρα όπου η γεωργία αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα και η οικονομία της στηρίζεται στην εξωτερική βοήθεια.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών τον προηγούμενο μήνα απηύθυνε έκκληση για επιπλέον βοήθεια σε τρόφιμα για τους 2,55 εκατομμύρια Αφγανούς ως τον Ιούνιο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία της συγκομιδής των καρπών.

http://news.bbc.co.uk/nol/shared/spl/hi/pop_ups/05/south_asia_snow_engulfs_central_afghanistan/img/1.jpg

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: