Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Δωρεά ζωής σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε εικοσάχρονη φοιτήτρια

Ζωή σε συνανθρώπους μας δίδει η εικοσάχρονη φοιτήτρια που είχε πριν από οκτώ μέρες τραυματιστεί σοβαρά σε θανατηφόρο τροχαίο που έγινε στη Λεωφόρο Νεάρχου (Παραλιακή).Οι γονείς της αποφάσισαν, μέσα στην οδύνη για το χαμό της κόρης τους, να συναινέσουν στη δωρεά ζωτικών οργάνων του παιδιού τους προκειμένου να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο.Η εικοσάχρονη φοιτήτρια νοσηλευόταν όλες αυτές τις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή. Τα τελευταία 24ωρα όμως ένιωθαν ότι οι ελπίδες τους εξανεμίζονταν. Και αυτό η επειδή η νέα κοπέλα είχε υποστεί πολύ βαριές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις.


Μόλις έλαβαν τη συγκατάθεση των γονέων άρχισαν μια πολύωρη και κοπιώδη επιχείρηση για την αφαίρεση και μεταφορά των οργάνων σε Κέντρα Μεταμοσχεύσεων του εξωτερικού.

Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε στις 2.00 τα ξημερώματα, όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες ιατρικές αποστολές παραλαβής των οργάνων στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", και ολοκληρώθηκε στις 6.15 το πρωί. Τα νεφρά της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" των Αθηνών, οι πνεύμονες στο Ανόβερο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τα μάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Πάνος Σπαθαράκης σε δηλώσεις του εξήρε την γενναία απόφαση των γονέων της εικοσάχρονης φοιτήτριας, τονίζοντας ότι μέσα στο μεγάλο τους πόνο είχαν το μεγαλείο της ψυχής να δώσουν με την απόφασή τους αυτή ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας και φως σε έναν.

Υπενθυμίζουμε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος φοιτητής από την Αθήνα ξέφυγε από την πορεία του, καθώς εκινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έπεσε πάνω σε δένδρο.

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί επί τόπου ο οδηγός και να τραυματιστούν σοβαρότατα άλλος ένας νεαρός και οι δύο κοπέλες που επέβαιναν.

Η μία από τις δύο κοπέλες ήταν η 20χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής που με τη συγκατάθεση των γονέων της χάρισε ζωή. Ο νεαρός και η άλλη κοπέλα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Η δωρεά οργάνων είναι η μεγαλύτερη προσφορά, η μεγαλύτερη απόδειξη ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: