Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Μια γνωστοποίηση έγινε στην μπλογκόσφαιρα, και θεωρώ σωστό να σας την παρουσιάσω

Αναδημοσιεύω από το γνωστό και μη εξαιρεταίο Press-GR...αναδημοσίευση έχει ρόλο καθαρά εκπαιδευτικό και μπορεί να προσφέρει πολλές γνώσεις σε όποιον σκέφτεται να εισέλθει εις στις αγκάλες του Ελληνικού Δημοσίου...

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ

ΑΡΧΙΚΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΣΕ ( τέως)
.,,
Μέσα σε όλες τις αρμοδιότητες που είχα με έβαλαν κάποτε σαν μέλος , για πρώτη και τελευταία φορά σε ένα συμβούλιο προαγωγών. Το συμβούλιο αυτό έκανε κάτι χρόνια να συνέλθει και έτσι οι προαγωγές του n έτους έπρεπε να γίνουν το n + k έτος όπου n, k φυσικοί αριθμοί με το k αρκετά μεγαλύτερο από το μηδέν. (Αυτό φυσικά χωρίς την δική μου ευθύνη).
Αφού υπήρχε αυτή η τεράστια καθυστέρηση έπιασε την διοίκηση του ΟΣΕ η πρεμούρα να συνέλθει το συμβούλιο των προαγωγών στην Αθήνα σε χρόνο μηδέν, μάλιστα σε μία περίοδο που οι αγρότες είχαν καταλάβει τα Τέμπη και δεν περνούσαν ούτε αυτοκίνητα ούτε και τρένα. Ο μόνος τρόπος να πάει κανείς στην Αθήνα ήταν με αεροπλάνο. Έτσι αφού ο ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη με αγόρασε τα αεροπορικά εισιτήρια, (αν περίμεναν άλλες δέκα μέρες ,κοντά στα τόσα χρόνια, θα πήγαινα με το τρένο και δεν θα είχαμε και αυτά τα έξοδα ) και αφού έκανα τον γύρω του Νομού για να φθάσω στο αεροδρόμιο από τα δυτικά, λόγω άλλης κατάληψης στην Θεσσαλονίκη, πήγα στην Αθήνα την προηγούμενη ημέρα του συμβουλίου.
Την επόμενη μέρα στις 8 η ώρα το πρωί στα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου 1-3 υπήρχε η εξής κατάσταση: Που θα συνέλθει το συμβούλιο στον x όροφο με την συμμετοχή του κυρίου Α η στον y όροφο με την συμμετοχή του κυρίου Β; Αφού τα λοιπά μέλη ανεβήκαμε και κατεβήκαμε πέντε φορές από τον x στον y όροφο αποφασίστηκε ότι το συμβούλιο θα γίνει στις 11 η ώρα στον x όροφο με την συμμετοχή του κυρίου Α. (Σημαντικό το 3ωρο για διαβουλεύσεις).
Στις 11 παρά 10 πήγα στο γραφείο του κυρίου Α όπου στον προθάλαμο του γραφείου βλέπω τον κύριο Β να δίνει στο χέρι του κυρίου Α ένα χαρτάκι ημερολογίου με κάποια νούμερα και να του λέει επί λέξη « Α θα κάνεις τους 15, 23, 33, 45, 56, 68, 75, 87, 91. 103, 115, 123, 135 147. Μέχρι τον 91 οπωσδήποτε από εκεί και πάνω παίζεται « [ Τα νούμερα είναι αναφορά στην επετηρίδα και στην συγκεκριμένη περίπτωση συμβολικά ] .
Όλο αυτό γίνεται παρουσία μου χωρίς την παραμικρή διακριτικότητα που μπορούσαν να με πουν τουλάχιστον «κ. Μυλωνάκη έχουμε μία ιδιωτική συζήτηση περάστε λίγο έξω και ελάτε σε πέντε λεπτά». Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που έλεγαν.
Στις 11 και 10 άρχισε η συνεδρίαση της επιτροπής. Κάθε ένα μέλος είχε μπροστά του απλώς και μόνον μία επετηρίδα όλου του κλάδου των προακτέων όπου αναφερόταν ο αριθμός έκαστου στην υπάρχουσα επετηρίδα , το ονοματεπώνυμο του και η Περιφέρεια στην οποία υπηρετούσε. Πρώτος πήρε τον λόγο ο κύριος Α βλέποντας το χαρτάκι που είχε στο χέρι του με τρόπο κρυμμένο κάτω από το τραπέζι και με το μπλαζέ ύφος που είχε είπε : “Εγώ προτείνω να γίνουν οι 15, 23, 33, 45, 56, 68, 75, ..…».
Βλέποντας την επετηρίδα διαπιστώνω τα εξής:
1. Ο 68 ήταν στην Περιφέρεια μου και δεν τον γνώριζα ούτε κατ’ όνομα ( τότε είχα περί τα 1256 άτομα προσωπικό )
2. Ο 28 , που δεν τον προτείνει, είναι ένας άριστος υπάλληλος με προτάσεις κατ΄ εκλογή επί σειρά ετών τόσο από τον άμεσο προϊστάμενο του όσο και από εμένα. Στα ετήσια φύλλα ποιότητας είχε κάθε φορά μία έκθεση με μήκος πάνω από μία πιθαμή σε σειρές ενώ ο 45 που τον προτείνει είναι κάποιος που συστηματικά μέχρι τότε δεν απασχολούνταν στα κύρια του καθήκοντα.
Μετά τον κύριο Α τον λόγο παίρνει ο κύριος Γ και με τον ίδιο τρόπο (χαρτάκι ημερολογίου) και το μάγκικο στυλ του αυτή την φορά επαναλαμβάνει τα ίδια νούμερα. Τότε κατάλαβα το παιχνίδι που παιζόταν και τόλμησα να ρωτήσω « εγώ αυτόν τον 68 δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όνομα εσείς από πού τον γνωρίζετε και τον προτείνετε : “για να εισπράξω την απάντηση από τον κύριο Γ ( στα μάγκικά του πάλι ) «και τι σε νοιάζει εσένα ρε Μυλωνάκη εμείς ξέρουμε και άλλα πράγματα σαν και σένα είμαστε;» Όταν στην συνέχεια πήραν τον λόγο και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζόμενων είπαν ακριβώς τα ίδια νούμερα με τον ίδιο τρόπο. Έτσι με 4 στα 7 μέλη πέρασαν οι προαγωγές που ήθελαν. Όταν ήρθε η σειρά μου να υπογράψω το κείμενο έκανα μία τεράστια παρατήρηση για την στημένη υπόθεση και φυσικά δεν με βάλανε άλλη φορά σε παρόμοια επιτροπή. Μετά από αρκετό μιλώντας με τον κύριο Δ που ήξερε τον χώρο τον ρώτησα «γιατί κάνατε τον 45 και ρίξατε τον 28;» για να εισπράξω την απάντηση «τι λες ρε θα κάνουμε τον 28 που είναι με τους άλλους ».Ο 28 έφυγε από τον ΟΣΕ χωρίς να πάρει την προαγωγή που του άξιζε.
Υστερόγραφο: Τα Α,Β,Γ,Δ και 15, 28, 45 και 68 αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα αλλά για διακριτικούς λόγους δεν κατονομάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: