Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

Η δουλειά έκλεισε, και το Ελληνικό Δημόσιο κάνει μπίζνες με την Microsoft. Για το καλό ΜΑΣ!!


Επικυρώθηκε την Πέμπτη η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Microsoft Corporation. Η συμφωνία κυρώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τη συμφωνία ισορροπημένη, με σημαντικά οφέλη και ιδιαίτερα προνομιακούς όρους για τη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, δεν δεσμεύει και δεν δημιουργεί εξαρτήσεις στο ελληνικό Δημόσιο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για λεόντειο, ετεροβαρή και αποικιοκρατική σύμβαση.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, με τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Microsoft εξασφαλίζονται προνομιακοί οικονομικοί όροι για την απόκτηση λογισμικού από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς θα δίνεται έκπτωση έως 20% στις τιμές αγοράς του, ανάλογα με τον όγκο των προμηθειών.

Σημειώνεται ότι οι προμήθειες του λογισμικού θα γίνονται σε κάθε περίπτωση μέσω διαγωνισμών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες.

Επομένως, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία συνδυάζει άμεσα οικονομικά οφέλη με πρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για την Ελλάδα.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρίες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Στόχος του Κέντρου είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων και η προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. Επίσης, μέσω του Κέντρου θα δίνεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των πολιτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών γνώσεων.

Ειδικά για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα θα ιδρυθούν επιπλέον Κοινωνικά Κέντρα Εκμάθησης της Τεχνολογίας στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συνεργασίας είχε υπογραφεί το 2006 από τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Μπιλ Γκέιτς στο Microsoft Government Leaders Forum στη Λισαβόνα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: