Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Κάτοικοι και κυρίως γονείς της Προλεμαϊδας, ενάντια στο οργανωμένο κύκλωμα της ντρόγκας!

Νέα συγκέντρωση κατοίκων της Πτολεμαΐδας για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Eurokinissi


Εντυπωσιακή ήταν οι συμμετοχή των κατοίκων της Πτολεμαΐδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος, πριν από λίγες ημέρες, μιας 14χρονης μαθήτριας.

Την περασμένη χρονιά 15 νέοι έχασαν τη ζωή τους στην Πτολεμαΐδα εξαιτίας των ναρκωτικών. Για το λόγο αυτό, πρωταρχικά αιτήματα των συγκεντρωθέντων ήταν η άμεση δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης στο νομό Κοζάνης, καθώς και η δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας και συμβουλευτικού σταθμού στο δήμο Πτολεμαΐδας.

Στη συγκέντρωση μετείχαν εκπρόσωποι από 30 συλλόγους, γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έκαναν αποχή από τα μαθήματα, καθώς και η εκπρόσωπος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης Έλσα Φωτιάδου.

Με συνθήματα, όπως «τα ναρκωτικά δεν είναι βιβλία να μοιράζονται στα σχολεία» και «όχι στα ναρκωτικά», οι μετέχοντες στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και πορεία, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Όπως επισήμαναν εκπρόσωποι του «Συλλόγου ενάντια στις εξαρτήσεις νομού Κοζάνης» και του «Συλλόγου Οικιστών Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαϊδας», σκοπός της συγκέντρωσης ήταν «να καταδειχθεί η αγωνία τους για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη» και να απαιτήσουν από τους επίσημους φορείς «την αναγνώριση του προβλήματος και την αναζήτηση απαντήσεων σ' αυτό, μέσα από ενδεδειγμένες λύσεις».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ "ΝΤΡΟΓΚΕΜΠΟΡΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΧΩΝΕΥΕΙ" ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: