Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Πλανήτης φυλακή!



Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις ανακοινώσεις από τα δελτία ειδήσεων για τις αυξήσεις των εισιτηρίων
Και εννοώ γενικά των εισιτηρίων για κάθε είδος μετακίνησης! Από τα ακτοπλοϊκά που αυξάνονται για τρίτη φορά ενοψει της καλοκαιρινής περιόδου (και μέσα σε διάστημα λίγων μηνών), στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, αλλά και των αστικών συγκοινωνιών με την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου (τι "επιστήμονες" το σχεδίασαν αυτό δεν γνωρίζω!). Αν σε αυτά προσθέσουμε και την κατακόρυφη αύξηση της βενζίνης των τελευταίων χρόνων και τις αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι μετακινήσεις εντός και εκτός των τειχών έχουν μεταβληθεί σε είδος πολυτελείας!
Θα το σκεφτόμαστε δυό και τρεις φορές για να ξεκινήσουμε για κάποια εκδρομούλα, θα το υπολογίζουμε καλύτερα να πάμε το Σαββατοκύριακο στο χωριό να δούμε τους γονείς και τις γιαγιάδες, θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο οι καλοκαιρινές μας διακοπές (και φυσικά ούτε λόγος να πάρουμε το αυτοκίνητο στο νησάκι) και έτσι όπως πάμε σύντομα θα σκεφτόμαστε να πάμε ακόμα και για καφέ αν είναι λίγο πιο μακρυά από το σπίτι.
Μπορεί να θεωρείται ακόμα πιο εύκολο να αγοράσεις αμάξι αλλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να το κινήσεις. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα πιο σύγχρονα και γρήγορα πλοία αλλά τα νησιά "απομακρύνονται" από το κέντρο. Μπορεί να αναπτύσσεται το δίκτυο και να εκσυγχρονίζονται τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας άλλα αποθαρρύνεται η χρήση τους.
Και όσο περιορίζεται η (ευκολία και άρα η) ελευθερία μετακίνησης μας τόσο αρχίζω να ανησυχώ ότι μπορεί να έχουν κάποια βάση οι (σήμερα θεωρούμενες) γραφικές κραυγές για Πλανήτη Φυλακή!!!
Υ.Γ. και αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι η μόνη απόδραση είναι το χιούμορ:

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

Εμείς τελικά χτίζουμε την ίδια την φυλακή μας..