Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Τον λογαριασμό παρακαλώ !

http://sfrang.com/photogr/blog2/waldbrand9.jpg


Από 3 ως 5 δις ευρώ κυμαίνεται το κόστος των ζημιών από τις δασικές πυρκαγιές του 2007. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1,4%-2,4% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με θέμα Προσαρμογή της Προστασίας και Διαχείρισης των Μεσογειακών Δασών στην Κλιματική Αλλαγή.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Παρασκευής, τη συνάντηση διοργάνωσαν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF και η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (ΙUCΝ).

Μιλώντας στη συνάντηση η Νόρα Μεραμούνι, από το διεθνές γραφείο του WWF, τόνισε ότι η αύξηση της συχνότητας, της σφοδρότητας και της έκτασης των πυρκαγιών ευνοείται από τις συνθήκες ξηρασίας, τις παρατεταμένες περιόδους υψηλών θερμοκρασιών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με τις αλλαγές χρήσεων γης.

Αν αυτές οι συνθήκες επεκταθούν και νοτιότερα, οι επιπτώσεις για τα δασικά οικοσυστήματα σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου θα είναι δραματικές.

Στην Ελλάδα τα πιο ευπαθή δασικά οικοσυστήματα είναι όσα βρίσκονται στα όρια της εξάπλωσής τους. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα δάση της νησιωτικής και παράκτιας χώρας και τα ορεινά δάση της Νότιας Ελλάδας, όπως ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: