Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Κρύβουν τις πραγματικές απώλειες

ΣΤΟΥΣ 77.738 νεκρούς και στους 55.917 αγνοούμενους ανήλθε χθες ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Ναργκίς που έπληξε τη Μιανμάρ στις 3 Μαΐου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 43.328 θύματα. Ανεξάρτητοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος. Βρετανοί αξιωματούχοι μάλιστα έχουν δηλώσει ότι συνολικά οι νεκροί και οι αγνοούμενοι μπορεί να ξεπεράσουν τις 200.000.

Σήμερα, το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ θα οδηγήσει για πρώτη φορά εκπροσώπους του ξένου διπλωματικού σώματος σε ορισμένες περιοχές του Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι (νοτιο-δυτικά) που έχουν πληγεί από το σαρωτικό τυφώνα Ναργκίς, ανακοίνωσαν χθες δυτικές διπλωματικές πηγές.

Επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για τη συγκέντρωση 32,7 εκατ. ευρώ για τα θύματα του κυκλώνα Ναργκίς, απηύθυναν χθες ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στη Μιανμάρ επιδεινώνεται τραγικά. Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ ανακοίνωσε τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας ανάμεσα στους πληγέντες.

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

Έτσι δεν κάνουνε όλοι??

Έχουμε δεί καμιά κυβέρνηση να δίνει νούμερα 'παρόμοια' μ'αυτά των Μη Κυβ.Οργ.???

Πόσο μάλλον οι Στρατηγοί της Μιανμάρ...