Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Γάζα: ο τελικός απολογισμός των θυμάτων


Τον τελικό απολογισμό της επίθεσης στη Γάζα, έδωσε στη δημοσιότητα το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνολικά οι απώλειες της παλαιστινιακής πλευράς, ήταν 1.434 νεκροί, από τους οποίους, 969 ήταν άμαχοι, 239 αστυνομικοί (όλοι τους σκοτώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης) και 235 ένοπλοι ή μέλη των ενόπλων πτερύγων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν είναι 288 παιδιά και 121 γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση κατά την ισραηλινή επιχείρηση τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους 1.606 παιδιά και 828 γυναίκες.

Η πλευρά των Ισραηλινών μέτρησε 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, θύματα είτε των συγκρούσεων στο έδαφος είτε των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων.

Συνολικά η επίθεση διήρκεσε 22 ημέρες και είχε στόχο τον τερματισμό των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων κατά του ισραηλινού εδάφους. Επίσης το Παλαιστινιακό Κέντρο Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησε το Ισραήλ για υπερβολική και χωρίς διάκριση βία, για σοβαρές παραβιάσεις των Συνθηκών της Γενεύης και για εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: