Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Χίος: Συγκεντρώνουν χρήματα για τον ανδριάντα του Ομήρου

Τη συγκέντρωση του ποσού των 170.000 ευρώ για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου από λευκό μάρμαρο, στην είσοδο του Αερολιμένα της Χίου, που φέρει το όνομα του λυρικού ποιητής μας που έζησε στο νησί μας, ζήτησε η μη κερδοσκοπική «Παγχιακή Εταιρεία για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», σε ειδική συνέντευξη Τύπου. 

Ήδη το πρόπλασμα του ανδριάντα, κατασκευασμένο από γύψο, εκτίθεται στο «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο» του Δήμου Χίου, προκειμένου να είναι επισκέψιμο από τον απλό κόσμο ο οποίος πρέπει να δώσει την οικονομική του βοήθεια εφόσον το επιθυμεί.

Στην Επιτροπή παρακολούθησης των οικονομικών της Παγχιακής Εταιρείας, μετέχουν επιφανείς Χιώτες όπως, ο Δημήτρης Λινός- Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αργύρης Κοκκινάκης- πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Κώστας Τριαντάφυλλος- αερολιμενάρχης Χίου, Αικατερίνη Κόκκοτα και ο Πανεπιστημιακός, Παναγιώτης Βαρλάς.

Την φιλοτέχνηση του ανδριάντα έχει αναλάβει η γλύπτρια της Ειρήνης, που έχει τιμηθεί ως γυναίκα της Ευρώπης και υπάρχει το έργο της (περιστέρι της Ειρήνης) στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Μαίρη Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: