Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πρότυπο αξιωματικού και Έλληνα πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!

Σε απολογία κάλεσε η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τον Νικόλαο Χανιά, συνδικαλιστή αξιωματικό της Π.Υ., μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, πύραρχου και διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου, λόγω καταγγελιών του για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της Ζακύνθου.

Ο κ. Χανιάς είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι η Ζάκυνθος απειλείται φέτος το καλοκαίρι από οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, κάτι που τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να επιβεβαιώνεται. Ο αξιωματικός είχε αποκαλύψει επίσης ότι η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά αίτημα της υπηρεσίας του και των φορέων του νησιού έπειτα από απόφαση του ΣΝΟ να στείλει για μεταστάθμευση ένα εναέριο μέσο. Αντ’ αυτού, εστάλη εναέριο μέσο στη Μεσσηνία, χωρίς να έχει υπάρξει σχετικό αίτημα, ή πυρκαγιές.

Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κάλεσε τον κ. Χανιά σε απολογία γιατί «προέβη με σαφή πολιτικό περιεχόμενο σε σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επιδεικνύοντας συμπεριφορά η οποία απάδει προς την ιδιότητά του ανώτερου αξιωματικού, διαταράσσοντας σοβαρά την πειθαρχία στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου...».

Όπως αναφέρει στην τρισέλιδη απολογία του ο συνδικαλιστής αξιωματικός της Π.Υ.:

«Οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις... Ενδεχομένως κινδυνεύουν από υπουργούς και παράγοντες που πλουτίζουν αθέμιτα, από υπουργούς που το καταστροφικό 2007 δεν έβλεπαν κανέναν υπεύθυνο παρά μόνο ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους, που στο δέος της θέας της καμένης Αρχαίας Ολυμπίας και του καρβουνιασμένου Κρόνιου Λόφου, έβλεπαν μόνο πέντε έξι καμένα δένδρα».

«Ο εθνικός φυσικός πλούτος και το περιβάλλον και οι πολίτες κινδυνεύουν από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας από την έλλειψη πολιτική γης (δασολόγιο -κτηματολόγιο - χρήσεις γης), από την έλλειψη υποδομών πυρασφάλειας στα δάση, από τον ελλειμματικό κατασταλτικό μηχανισμό, που πέρα από το φιλότιμο των πυροσβεστών που πάντα περισσεύει, εξακολουθεί να λειτουργεί με εξαπατημένους συμβασιούχους πυροσβέστες, με 3.300 κενά οργανικά, με παλιά εναέρια μέσα και με πολλές ελλείψεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό».

Ο κ. Χανιάς στο τέλος της απολογίας του τονίζει ότι:

«Οσο θα διαπιστώνω ότι ο εθνικός μας πλούτος, το περιβάλλον και η ζωή μας συνεχίζουν να καταστρέφονται, όσο θα βλέπω μια αυτιστική και αδιάφορη πολιτεία να συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική, η συνείδησή μου ποτέ δεν θα μου επιτρέπει, έναντι οποιασδήποτε απειλής, ποινής ή καταναγκασμού, να παραμένω σιωπηλός».

Πηγή: Ελευθεροτυπία / TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: