Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Είναι γελοίοι

Στα 4,25 τετραγωνικά μέτρα εκτιμάται η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την καταγραφή όλων των εκτάσεων πρασίνου στην οποία προχώρησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Παπαγιαννόπουλος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα επισημαίνοντας ότι η συνολική έκταση που καταλαμβάνουν οι καταγεγραμμένοι χώροι πρασίνου ανέρχεται σε 1.549.524 τετραγωνικά μέτρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε 8,35% πράσινο στη συνολική έκταση της πόλης. 

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που εκτιμούν την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στα 2,15 έως 2,40 τετραγωνικά μέτρα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι στους σχετικούς υπολογισμούς δεν λαμβάνονται υπόψη τα νέα πάρκα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος γύρω από την Ροτόντα και στην οδό Ψελλού, το πάρκο δυτικής εισόδου 8 στρεμμάτων, οι νέες εκτάσεις πρασίνου γύρω από τον Λευκό Πύργο, στο παλιό Μηχανουργείο του Δήμου και στην Αλάνα της Τούμπας, οι εκτάσεις πρασίνου στο Α.Π.Θ. και το Γ΄ Σ.Σ. και τα 50.000 δένδρα που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος των δρόμων της πόλης. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος έκανε λόγο για ελλιπή μέχρι τώρα ενημέρωση για το πράσινο της πόλης ενώ τόνισε ότι η πλήρης καταγραφή όλων των εκτάσεων πρασίνου αποτυπώνεται σε οκτώ τόμους που είναι στην διάθεση όλων. 

Σημείωσε εξάλλου ότι δεν προσμετρήθηκε η έκταση του περιαστικού Δάσους του Σέιχ Σου που βρίσκεται κάτω από την περιφερειακή οδό και που αποτελεί μόνιμη επιδίωξη του Δήμου για να μετατραπεί σε αστικό άλσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: