Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Πρόστιμο 244,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Για παράνομες επιδοτήσεις αγροτών

Πρόστιμο 244,2 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο από την έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα, επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, επικυρώνοντας σχετική απόφαση της Κομισιόν. Η απόφαση αφορά κυρίως παρανομίες και αδυναμία ελέγχου στους τομείς του ελαιολάδου, του βάμβακος και των οπωροκηπευτικών.

Η έκθεση της Κομισιόν είναι κόλαφος για τον τρόπο χορήγησης των αγροτικών επιδοτήσεων κατά την περίοδο 1999 - 2004, καθώς διαπιστώνει ότι βασικοί έλεγχοι δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται ελλιπώς ή με περιορισμένη συχνότητα, ώστε να μην επαρκούν.

Επίσης, εντόπισε περιπτώσεις όπου δεν γινόταν συγκεκριμένος γεωγραφικός εντοπισμός των αγροτεμαχίων ή οι έλεγχοι γίνονταν μετά τη συγκομιδή, ενώ στα αμπέλια υπήρχε περίπου θεσμοθετημένη υπερεκτίμηση κατά περίπου 20% της καλλιεργούμενης έκτασης. Συνολικά, για τέτοιου τύπου παρατυπίες, η Ελλάδα έχει καταβάλει την τελευταία δεκαετία πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ....1 σχόλιο:

Costas είπε...

Γεια σας από τα πέρατα της γης, ανακάλυψα τυχαία την σελίδα σας και ψάχνω πως θα μπορούσα να στείλω εμέϊλ αλλά δεν βρίσκω. Πρέπει να έχουμε πολλά κοινά, θα τα βρήτε στην ιστοσελίδα μου κάτω από το όνομά μου ή αν θέλετε όλη την σελίδα ξεκινήστε στο: http://zhteitai-komma.com/
Ολα τα σχόλια και επικοινωνία (ή στο εμέϊλ της απάντησης ή στο elpizo@zhteitai-komma.com είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
Με εκτίμηση από το Τορόντο του Καναδά

Κώστας