Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ότι φορολογείται, είναι νόμιμο...



Δηλαδή αν τα κυκλώματα δίνουν φόρο στον νταβατζή-κράτος...
....και δεν τρέχει κάστανο για τις ψυχούλες που κακοποιούνται και τελικά δολοφονούνται "όταν χάσουν την αξία τους"...


Τηλεφωνικός θάλαμος στη Βρετανία με δεκάδες «μηνύματα»

Νέα νομοθεσία με στόχο τον περιορισμό του trafficking προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

«Το σκεπτικό της νέας νομοθεσίας είναι ότι οι άνδρες που πληρώνουν για να κάνουν σεξ θα πρέπει να το σκέφτονται διπλά. Εκείνοι έχουν επιλογή. Οι γυναίκες που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης δεν έχουν» τόνισε η υπουργός Τζάκι Σμιθ.

Σύμφωνα με την ίδια, το 70% των ιερόδουλων ελέγχονται από κυκλώματα και προστάτες. Με τους αριθμούς αυτούς, πάντως, διαφωνεί η Ένωση Εκδιδομένων Γυναικών της Βρετανίας, θεωρώντας ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για «συναινετικό σεξ» μεταξύ ιερόδουλης και πελάτη.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όσοι πληρώνουν για να κάνουν σεξ με γυναίκα που έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης από κυκλώματα, θα πληρώνουν πρόστιμο και θα παύουν να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ακόμα και η άγνοια δεν θα συγχωρείται.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες όσον αφορά τον έλεγχο και τη λειτουργία των Οίκων Ανοχής.

Επιπλέον, τα στριπ-τιζ κλαμπ θα υπόκεινται στην ίδια νομοθεσία με τα sex shops. Σήμερα τα συγκεκριμένα κλαμπ λειτουργούν βάσει των κανονισμών που διέπουν τις παμπ.

Πάντως, οι επικριτές των κυβερνητικών σχεδίων υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας θα είναι οι πελάτες να αναζητούν το σεξ επί πλωρωμή απλώς σε άλλα σημεία...

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: