Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής MSF

Κάθε χρόνο περίπου 9.700.000 παιδιά πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια. Η ελονοσία, η ιλαρά, οι αναπνευστικές και διαρροϊκές λοιμώξεις και το AIDS ευθύνονται για τους μισούς θανάτους ενώ για τους άλλους μισούς αιτία είναι ο υποσιτισμός( 9 παιδιά κάθε λεπτό, 17.000 παιδιά την ημέρα, 5.000.000 παιδιά το χρόνο πεθαίνουν)

Μια ολόκληρη «χώρα παιδιών» αφανίζεται κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν εύκολα να προληφθούν με ένα εμβόλιο ή μια αντιβίωση. 

Περίπου 9.700.000 παιδιά κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν να παίξουν, να πάνε σχολείο, να μεγαλώσουν. Χωρίς τη βοήθειά μας, εκατομμύρια παιδιά και φέτος δεν θα προλάβουν να ζήσουν…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας προσκαλούνε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008, από τις 9.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα δημιουργήσουνε ένα Επισιτιστικό Κέντρο παρόμοιο με εκείνα που λειτουργούνε στις διάφορες γωνιές του πλανήτη για να καταπολεμήσουνε τον παιδικό υποσιτισμό. 

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή θα εξηγήσουνε πώς λειτουργεί ένα Επισιτιστικό Κέντρο και θα παρουσιάσουνε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο και να συνομιλήσουν με εθελοντές της οργάνωσης. Επίσης, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα περιηγηθούν στο επισιτιστικό κέντρο σχολεία από το Νομό Αττικής, μια και ο υποσιτισμός πλήττει κυρίως τα παιδιά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: