Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πόσο αφελείς τελικά μας περνάνε;

Και τα παιχνίδια με την παραπληροφόρηση συνεχίζουν
... έως ότου τρομοκρατηθούμε εντελώς !!!


Αστυνομική έρευνα για το πώς απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα με πληροφορίες για τη Αλ-Κάιντα και το Ιράκ βρέθηκαν ξεχασμένα (AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ...λες και μιλάμε για κλειδιά ή τσιγάρα) σε τρένο ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει η βρετανική κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το BBC τα έγγραφα βρήκε την Τρίτη ένας πολίτης στο Λονδίνο και τα παρέδωσε στο δίκτυο...(Μαντέψτε ποιόν είχανε διαλέξει για Ιφιγένεια)... Ανήκαν σε ανώτατο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας που εργάζεται για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο φάκελος που βρήκε ο πολίτης περιείχε επτά σελίδες με άκρως απόρρητο υλικό, σύμφωνα με την σήμανση που έφεραν, και αφορούσαν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την Αλ-Κάιντα και για τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.

Επρόκειτο για αναφορά της Κοινής Επιτροπής Πληροφοριών της κυβέρνησης και άλλη μία αναφορά που ετοίμασε το υπουργείο Εσωτερικών και το Φόρειν Οφις.

Δήλωση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει το γεγονός και τονίζει ότι ο αξιωματούχος, μόλις συνειδητοποίησε την απώλεια, ανέφερε το γεγονός στο γραφείο του και άρχισαν οι αστυνομικές έρευνες.

Το περιστατικό ερευνά και η Μητροπολιτική Αστυνομία με τις Αρχές να ανησυχούν ότι το ευαίσθητο υλικό μπορεί να έπεσε σε λάθος χέρια. Πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι σε ορισμένα κυβερνητικά κλιμάκια επικρατούσε «τρόμος» από την αβλεψία στη διαχείριση των δεδομένων.

Η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν πλήττεται από συνεχή σκάνδαλα απώλειας απόρρητων και εμπιστευτικών δεδομένων. Τον Δεκέμβριο χάθηκε σκληρός δίσκος με προσωπικά δεδομένα 25.000.000 Βρετανών ή το μισό περίπου πληθυσμό της χώρας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: