Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τραγωδία με ερωτήματα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Δύο νεαροί έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «ο θάνατός τους οφείλεται σε διαρροή διοξειδίου του άνθρακα από ατελή καύση».

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, πρόκειται για έναν 27χρονο Ελληνοϊταλό που βρέθηκε νεκρος στο δωμάτιό του τη νύχτα της Πέμπτης και έναν 28χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής.

Τα αίτια της διαρροής ερευνούν οι Αρχές, ωστόσο εκτιμάται ότι το μονοξείδιο πέρασε από τον εξαερισμό. Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίο Τσούγκα, ο θάνατος και των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοδειξίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση.

Οι δύο άτυχοι άνδρες εισέπνευσαν το αέριο την ώρα του ύπνου. «Στο αίμα τους ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 70% και 80%. Κοιμήθηκαν και δεν ξύπνησαν ποτέ» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2006, δύο παιδιά οικογένειας Βρετανών έχασαν τη ζωή τους από διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας.

Η τοξικολογική έρευνα στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είχε εντοπίσει υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα των παιδιών, που βρέθηκαν νεκρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: