Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Πρόστιμο στη ΔΕΗ για ρύπανση


«Καμπάνα» 90.000 ευρώ στη ΔΕΗ επέβαλε ο γενικός γραμματεάς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Λεούδης, μετά από εισήγηση του νομάρχη Κοζάνης, Γιώργου Δακή. 

Το πρόστιμο επεβλήθη για τη συνεχιζόμενη παράνομη απόθεση στείρων υλικών στην περιοχή της Μαυροπηγής και τη μη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βορειοδυτικού Πεδίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη παράβαση ο νομάρχης Κοζάνης είχε ξαναεπιβάλλει πρόστιμο στη ΔΕΗ ύψους 60.000 ευρώ. «Η σοβαρότητα των παραβάσεων από πλευράς ΔΕΗ επιτείνει την ένταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει ο κ. Δακής.

Και τι έγινε τώρα δηλαδή με τα 90.000 χιλιάρικα δε θα πεθάνουν άνθρωποι?

Αυτά τα 90 χιλιαρικα που θα πάνε?Ποιος θα τα πληρώσει και που οταν ίδια η ΔΕΗ είναι κρατική?

Διάβαζα σε ένα άρθρο 

Eίναι η ΔΕΗ ”ολίγον... έγκυος”;

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι η ΔΕΗ ανήκει στις επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα στις οποίες το Δημόσιο θέλει να έχει τον έλεγχο.

Ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί μ’ αυτή την λογική θα πρέπει να την σεβασθεί.

Ακριβώς όμως επειδή η ΔΕΗ είναι κρατική επιχείρηση, οφείλει να αποδεικνύει ότι ενεργεί με διαφάνεια και γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της, συμπεριλαμβανομένου του κράτους.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της επιχείρησης και της γερμανικής RWE που καλείται να εγκρίνει την Πέμπτη το ΔΣ της ΔΕΗ.

Αν αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, θα φανεί την Πέμπτη αφού το ΔΣ είναι διορισμένο στην ουσία από την κυβέρνηση και θα πρέπει να αντιδράσει απορρίπτοντάς το.

Αν όμως το εγκρίνει, τότε θα είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Μνημόνιο έχει την ευλογία της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Αθανασόπουλος, όχι μόνο να μην πήρε την πρωτοβουλία, αλλά να ήταν εντολοδόχος της κυβέρνησης σ’ αυτή την περίπτωση. 

Αναμφισβήτητα, τα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας είναι πολύ μεγάλα.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιευθηκε το 2007 

Και συνεχίζω

08/01/2008  

To «πράσινο φως» του Mεγάρου Mαξίμου για τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία RWE φέρεται ότι διασφάλισε η διοίκηση της ΔEH.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί για την επιλογή της RWE χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, ότι «δεν τίθεται θέμα διαγωνισμού, αφού η ΔEH συμμετέχει με ποσοστό 49%

08/03/2009

Απόβαση ΔΕΗ – RWE στην Αλβανία***

Προχωρεί, απ’ ότι φαίνεται, το σχέδιο κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Αλβανία, από τη ΔΕΗ και τη RWE. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη μονάδα, η οποία σχεδιάζονταν να κατασκευαστεί στον Αλμυρό ή την Καβάλα. Μετά την ακύρωση της επένδυσης, λόγω των ισχυρότατων αντιδράσεων που συνάντησε, επιλέχθηκε το Δυρράχιο της Αλβανίας, σε χώρο όπου διαθέτει εγκαταστάσεις η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η ΤΙΤΑΝ διαθέτει άδεια παραγωγής για μονάδα φυσικού αερίου (που αλλού;), στη Βοιωτία.

10/08/2009

Το Βαλκανικό μπλακ άουτ της ΔΕΗ

Το σερί των αποτυχημένων προσπαθειών της ΔΕΗ να επεκταθεί στα Βαλκάνια φαίνεται ότι δεν σπάει με τίποτα.

Μέχρι σήμερα, καμία από τις 5-6 απόπειρες της ΔΕΗ να βγει από τα ελληνικά σύνορα δεν στέφτηκε με επιτυχία και σε αντίθεση με τον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η παρουσία της στα Βαλκάνια είναι μηδενική

Eλλειψη πολιτικής στήριξης, αστοχία χειρισμών, ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης, κακοί υπολογισμοί, αρνητική συγκυρία, περίπλοκη γεωοπολιτική κατάσταση, προφανώς όλα έχουν συμβάλει στην κακοδαιμονία της ΔΕΗ

Στις αρχές Ιουλίου, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα ενημέρωνε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι η ιταλική Enel έχει πάρει προβάδισμα στο διαγωνισμό για την κατασκευή λιθανθρακικού σταθμού στο Δυρράχιο, για τον οποίο έχει δώσει προσφορά η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη γερμανική RWE και τον Τιτάνα.****

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Η μουσική μας πρόταση


Boxcutter is the pseudonym for Barry Lynn (born 1980), an electronic musician from Northern Ireland whose work, due to its bass-led and rhythmically 2-step nature, is often categorised as dubstep, although in style and idiosyncracies has more in common with IDM artists such as Squarepusher and µ-Ziq.

Two and a Half Questions with Boxcutter


ell us more about the album name, Arecibo Message, and where it came from.
Basically the arecibo message was an attempt to send some information about humanity into space in case any aliens are listening. It features a little pixellised human and a DNA spiral on a grid. I liked the idea of the music being sent or broadcast out into space (check out the Voyager Golden Record too), even though I’m really skeptical about the whole endeavor, but it made for a decent visual concept to tie the tracks to and tied certain sounds within the tracks together too. Terence McKenna compared radiowave SETI stuff to searching the universe for a good Italian restaurant, it’s so culturally-bound…

What about your moniker, Boxcutter? Where did that come from?
It only makes sense in the context of a few of the earlier tracks, but any connotations I’d intended have got really blurred now, it’s got attached to a much broader spectrum of music than I’d ever expected… I’m really uncomfortable with aliases and had meant to change names for every release, but it looks like I’m stuck with it now!

What are you working on these days?
This week I’ve been making some phased cymbal hits, driving guitar pedals into self-oscillation, playing guitar and recording birdsong at sunrise. I’ve been posting new tracks on myspace recently so it’s worth keeping an eye on my player.

Discography
Singles
  • Brood/Sunshine (Hotflush Recordings, 2006)
  • Tauhid (Planet Mu, 2006)
  • Brood V.I.P/November (Abucs, 2006)
Albums
  • Oneiric (Planet Mu, Apr 17, 2006)
  • Glyphic (Planet Mu, Oct 29, 2007)
  • Arecibo Message (Planet Mu, Apr 20, 2009)
As Barry Lynn
  • Balancing Lakes (Planet Mu, Feb 18, 2008)

www.myspace.com/barrylynnmusic

ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κω σε συνεργασία με την Λουκία Ρικάκη οργανώνουν το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Θέματα Υγείας, «Ιπποκράτης», στην Κω από 1 μέχρι 6 του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα στον κόσμο Διεθνές Θεματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο θα εστιάζει σε θέματα υγείας.

Ολες οι ταινίες επιλέχθηκαν όχι μόνο για την κινηματογραφική τους πρόταση και την τεχνική τους αρτιότητα, αλλά κυρίως για την ευαισθησία τους απέναντι στο θέμα που προσεγγίζουν. Ο θεματικός πυρήνας σε όλες τις ταινίες είναι η Υγεία, η σωματική, η πνευματική, η ψυχική. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ιπποκράτης» για θέματα υγείας δε συμπεριλαμβάνει επιστημονικές ταινίες ιατρικού περιεχομένου, είναι ταινίες με θέματα γύρω από την υγεία με άξονα τον άνθρωπο, την αγωνία του και τον αγώνα του για καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι αρρώστιες πολλές, οι θεραπείες λίγες, ο ανθρώπινος πόνος μεγάλος, η παρηγορητική αγωγή ανεπαρκής. Πολλές ταινίες προβληματίζουν, όλες συγκλίνουν στο θέμα της Υγείας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Λουκία Ρικάκη είπε μεταξύ άλλων: «Στο Φεστιβάλ "Ιπποκράτης", η τέχνη εκπληρώνει το στόχο της, να ωθεί δηλαδή την κοινωνία σε επιλογές ηθικά και αισθητικά πιο τολμηρές με άξονα τον ανθρωπισμό, τη φροντίδα μας για το συνάνθρωπο, την απεμπλοκή από το απόλυτα απογοητευτικό εγωιστικό μοντέλο που προωθείται σε πολλές εκδοχές της σύγχρονης κοινωνικής ζωής που κινείται με άξονα τον εφήμερο πλουτισμό».

Δώδεκα ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος και 8 στο Πανόραμα με υπογραφές των σκηνοθετών Ανδρέα Θωμόπουλου, Μαριάννας Οικονόμου, Δημήτρη Καλλούδη, Εύας Στεφανή, Νίκου Ζωϊόπουλου, Νίκου Αλευρά, Σταύρου Ψυλλάκη, Παναγιώτη Καραντία, Αναστασίας Χριστοφορίδου, Καλλιόπης Λεγάκη, Δήμητρας Διδαγγέλου, Μιχαήλ-Γαβριήλ Ζενέλη, Δανάης Παπαδάτου και Μιχάλη Γαλανάκη.

Ορισμένοι ακόμη σκηνοθέτες και εκπρόσωποι των ταινιών που θα βρεθούν στην Κω είναι: Ο διάσημος νευροχειρουργός και πρωταγωνιστής της ταινίας Δρ Henry Marsh, που θα προλογίσει την πολυβραβευμένη ταινία έναρξης του φεστιβάλ «Ο Αγγλος Χειρουργός» του σκηνοθέτη Geoffrey Smith. Ο νεαρός Γερμανός Μπένι, από την ταινία «Οταν ο Μπένι ξύπνησε από το Κώμα» και ο γιατρός της κρανιοϊερής θεραπείας που τον παρακολουθούσε και τον βοήθησε να συνέλθει, Δρ Peter Berger. Η διάσημη χορεύτρια και ιδρύτρια της ομάδας Μαγιουμανά και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Διάφανος Χρόνος», η οποία μας ταξιδεύει στη μάχη της με τον καρκίνο του στήθους, Eylon Nuphar. Η Maria Finitzo που γύρισε την ταινία «Ιχνηλατώντας τα Βλαστοκύτταρα». Ο σκηνοθέτης Βέρνερ Σβάιτσερ από την Ελβετία, θα βρίσκεται στο φεστιβάλ με την ταινία του «Κρυμμένη Καρδιά» και θα μιλήσει για τον διάσημο καρδιοχειρουργό Κριστιάν Μπάρναρντ. Η Χάλα Αλαμπντάλα, από τη Συρία, σκηνοθέτης της ταινίας «Ε! Μην Ξεχάσεις το Κύμινο».

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, στις 19.30, η γνωστή τραγουδίστρια από το Λίβανο, Yolla Khalife, που συμμετέχει στην ταινία «Ε! Μην Ξεχάσεις το Κύμινο», θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο αρχαίο ΩΔΕΙΟ της Κω, ερμηνεύοντας τραγούδια της Μεσογείου.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Χίος: Συγκεντρώνουν χρήματα για τον ανδριάντα του Ομήρου

Τη συγκέντρωση του ποσού των 170.000 ευρώ για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου από λευκό μάρμαρο, στην είσοδο του Αερολιμένα της Χίου, που φέρει το όνομα του λυρικού ποιητής μας που έζησε στο νησί μας, ζήτησε η μη κερδοσκοπική «Παγχιακή Εταιρεία για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», σε ειδική συνέντευξη Τύπου. 

Ήδη το πρόπλασμα του ανδριάντα, κατασκευασμένο από γύψο, εκτίθεται στο «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο» του Δήμου Χίου, προκειμένου να είναι επισκέψιμο από τον απλό κόσμο ο οποίος πρέπει να δώσει την οικονομική του βοήθεια εφόσον το επιθυμεί.

Στην Επιτροπή παρακολούθησης των οικονομικών της Παγχιακής Εταιρείας, μετέχουν επιφανείς Χιώτες όπως, ο Δημήτρης Λινός- Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αργύρης Κοκκινάκης- πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Κώστας Τριαντάφυλλος- αερολιμενάρχης Χίου, Αικατερίνη Κόκκοτα και ο Πανεπιστημιακός, Παναγιώτης Βαρλάς.

Την φιλοτέχνηση του ανδριάντα έχει αναλάβει η γλύπτρια της Ειρήνης, που έχει τιμηθεί ως γυναίκα της Ευρώπης και υπάρχει το έργο της (περιστέρι της Ειρήνης) στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Μαίρη Παπακωνσταντίνου.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Επιστροφή στην πόλη


Καλημέρααααα

Μετά από ένα πολυ ωραίο σαβκο στην Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού  που γίνετε στους Φιλιππαίους Γρεβενών επιστρέψαμε ανανεωμένοι γεμάτοι εμπειρίες και πολύ όρεξη για δουλεία.Δουλεία οταν λέμε....επιστροφή στο bloggingggg ξανάααα μετά απο ενα ολοκληρο καλοκαίρι απραγίας.

Johnny

 

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Πρότυπο αξιωματικού και Έλληνα πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!

Σε απολογία κάλεσε η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τον Νικόλαο Χανιά, συνδικαλιστή αξιωματικό της Π.Υ., μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, πύραρχου και διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου, λόγω καταγγελιών του για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της Ζακύνθου.

Ο κ. Χανιάς είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι η Ζάκυνθος απειλείται φέτος το καλοκαίρι από οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, κάτι που τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να επιβεβαιώνεται. Ο αξιωματικός είχε αποκαλύψει επίσης ότι η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά αίτημα της υπηρεσίας του και των φορέων του νησιού έπειτα από απόφαση του ΣΝΟ να στείλει για μεταστάθμευση ένα εναέριο μέσο. Αντ’ αυτού, εστάλη εναέριο μέσο στη Μεσσηνία, χωρίς να έχει υπάρξει σχετικό αίτημα, ή πυρκαγιές.

Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος κάλεσε τον κ. Χανιά σε απολογία γιατί «προέβη με σαφή πολιτικό περιεχόμενο σε σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επιδεικνύοντας συμπεριφορά η οποία απάδει προς την ιδιότητά του ανώτερου αξιωματικού, διαταράσσοντας σοβαρά την πειθαρχία στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου...».

Όπως αναφέρει στην τρισέλιδη απολογία του ο συνδικαλιστής αξιωματικός της Π.Υ.:

«Οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις... Ενδεχομένως κινδυνεύουν από υπουργούς και παράγοντες που πλουτίζουν αθέμιτα, από υπουργούς που το καταστροφικό 2007 δεν έβλεπαν κανέναν υπεύθυνο παρά μόνο ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους, που στο δέος της θέας της καμένης Αρχαίας Ολυμπίας και του καρβουνιασμένου Κρόνιου Λόφου, έβλεπαν μόνο πέντε έξι καμένα δένδρα».

«Ο εθνικός φυσικός πλούτος και το περιβάλλον και οι πολίτες κινδυνεύουν από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας από την έλλειψη πολιτική γης (δασολόγιο -κτηματολόγιο - χρήσεις γης), από την έλλειψη υποδομών πυρασφάλειας στα δάση, από τον ελλειμματικό κατασταλτικό μηχανισμό, που πέρα από το φιλότιμο των πυροσβεστών που πάντα περισσεύει, εξακολουθεί να λειτουργεί με εξαπατημένους συμβασιούχους πυροσβέστες, με 3.300 κενά οργανικά, με παλιά εναέρια μέσα και με πολλές ελλείψεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό».

Ο κ. Χανιάς στο τέλος της απολογίας του τονίζει ότι:

«Οσο θα διαπιστώνω ότι ο εθνικός μας πλούτος, το περιβάλλον και η ζωή μας συνεχίζουν να καταστρέφονται, όσο θα βλέπω μια αυτιστική και αδιάφορη πολιτεία να συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική, η συνείδησή μου ποτέ δεν θα μου επιτρέπει, έναντι οποιασδήποτε απειλής, ποινής ή καταναγκασμού, να παραμένω σιωπηλός».

Πηγή: Ελευθεροτυπία / TVXS.gr