Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Είναι γελοίοι

Στα 4,25 τετραγωνικά μέτρα εκτιμάται η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την καταγραφή όλων των εκτάσεων πρασίνου στην οποία προχώρησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Παπαγιαννόπουλος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα επισημαίνοντας ότι η συνολική έκταση που καταλαμβάνουν οι καταγεγραμμένοι χώροι πρασίνου ανέρχεται σε 1.549.524 τετραγωνικά μέτρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε 8,35% πράσινο στη συνολική έκταση της πόλης. 

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που εκτιμούν την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στα 2,15 έως 2,40 τετραγωνικά μέτρα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι στους σχετικούς υπολογισμούς δεν λαμβάνονται υπόψη τα νέα πάρκα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος γύρω από την Ροτόντα και στην οδό Ψελλού, το πάρκο δυτικής εισόδου 8 στρεμμάτων, οι νέες εκτάσεις πρασίνου γύρω από τον Λευκό Πύργο, στο παλιό Μηχανουργείο του Δήμου και στην Αλάνα της Τούμπας, οι εκτάσεις πρασίνου στο Α.Π.Θ. και το Γ΄ Σ.Σ. και τα 50.000 δένδρα που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος των δρόμων της πόλης. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος έκανε λόγο για ελλιπή μέχρι τώρα ενημέρωση για το πράσινο της πόλης ενώ τόνισε ότι η πλήρης καταγραφή όλων των εκτάσεων πρασίνου αποτυπώνεται σε οκτώ τόμους που είναι στην διάθεση όλων. 

Σημείωσε εξάλλου ότι δεν προσμετρήθηκε η έκταση του περιαστικού Δάσους του Σέιχ Σου που βρίσκεται κάτω από την περιφερειακή οδό και που αποτελεί μόνιμη επιδίωξη του Δήμου για να μετατραπεί σε αστικό άλσος.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Προστασία Αδέσποτων Ζώων ''Η Αγαπη'' Πυλαία,Θεσσαλονίκη

Την βρήκε η Βίκυ στα σκουπίδια, ένα μικρό κουρελάκι, άρρωστο και φοβισμένο.

Την φροντίσαμε με πολλή αγάπη, και η Φρόσω, που τη φιλοξένησε, της έδωσε ξανά τη χαρά της ζωής.

Η εγκυμοσύνη της προχωρημένη, και η αγωνία μας μεγάλη, αν θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Στις 17 του Μάη, γέννησε 7 πανέμορφα κουταβάκια, που τα φροντίζει με μεγάλο ζήλο.
Η μικρούλα μας είναι περίπου 5 κιλά. Υπολογίζουμε ότι και τα μωρά της δε θα γίνουν πολύ περισσότερο.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν και να τους προσφέρουν την αγάπη που τους δίνει τώρα η μανούλα τους. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977951694.

http://www.love4pets.gr/

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Σε απεργία πείνας 87 κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ογδόντα επτά κρατούμενοι - φυλακισμένοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS για τις παράνομες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους και από χθες το μεσημέρι αρνούνται να δεχθούν φαγητό και νερό.

Έχουν δικαστεί και καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα. Αντί ωστόσο να εκτίουν την ποινή τους σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, είναι στοιβαγμένοι στα κελιά του 3ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κάποιοι για δύο και τρεις μήνες, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, με τη «δικαιολογία» της υπερκάλυψης των φυλακών και του συνωστισμού που επικρατεί σε αυτές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Διευθυντή και Υποδιευθυντή των Φυλακών Διαβατών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη (αλλά αθωώθηκαν), επειδή αρνήθηκαν την μεταγωγή, στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, 20 ατόμων από την Αθήνα, εξαιτίας του… συνωστισμού.

Οι φυλακές ασφυκτιούν και από την άλλη τα κρατητήρια μετατρέπονται σε «σωφρονιστικά» καταστήματα, σε βάρος των ίδιων των κρατουμένων, οι οποίοι στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων, με κυρίαρχο αυτό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα ελάχιστα τετραγωνικά του κρατητηρίου που «μοιράζονται» δεκάδες άνθρωποι δεν φτάνουν για να αναπνεύσει η αξιοπρέπεια. Χωρίς συνθήκες υγιεινής, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, με την ηπατίτιδα και το AIDS να θερίζει. Το φαγητό είναι η τελευταία έγνοια τους, αν και οι ίδιοι πρέπει να μεριμνούν και να πληρώνουν γι’ αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλη Λαμτσίδη, οι κρατούμενοι έχουν επιδώσει ψήφισμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, με το οποίο ζητούν καλύτερες συνθήκες κράτησης, μέχρι τη μεταγωγή τους σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο», φωνάζουν οι κρατούμενοι της ΓΑΔΘ και οι φωνές τους ανταμώνουν με αυτές των κρατουμένων στις φυλακές της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης 620 άνθρωποι στοιβάζονται σε ένα χώρο που προορίζεται να «φιλοξενήσει» 350.


Πηγή: Ομάδα TVXS Θεσσαλονίκης-LAOU LAOU