Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Θα αστιεύεστε βέβαια...

Την πρόσληψη μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα εγκληματικότητας με δράστες ή στόχους αλλοδαπούς και οι αιτίες που τα προκαλούν, μελετούν οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη. Στόχος η δημιουργία ειδικής ομάδας για την άντληση πληροφοριών αλλά και την επέμβαση σε περιοχές που θεωρούνται «άβατο».
Πατήστε εδώ για όλο το άρθρο...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Μερικές μάχες χάνονται...άλλες κερδίζονται όμως!! - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ!!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.


Αναστέλλεται η οικοδομική άδεια για την ανέγερση γκαράζ στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, στην Κυψέλη, με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Την εξέλιξη αυτή σχολίασε στο tvxs.gr, η Μαρίνα Βήχου, δημοσιογράφος και Μέλος της Επιτροπής 6ου δημοτικού διαμερίσματος Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων είχε κόψει δέντρα στο συγκεκριμένο πάρκο προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής. Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κύριας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Κυψέλης.

Πηγή: TVXS.gr - και το βίντεο ΕΔΩ

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ -ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ- ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ Ε Σ Ε Ν Α !!

ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ 6OYΔΗΜΟΤ. ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΩΝ -KAI ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ- !! ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !

(κεφαλαία δικά μου)

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΣΕΙΧ ΣΟΥ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ






Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Τετρακομματική Βουλή

Τέσσερα τα "κόμματα" της Ελληνικής Βουλής. Μην ανησυχείτε δεν ξέχασα το μέτρημα. Απλά θεωρώ ότι τελικά τέσσερις είναι οι κυριότερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται, διακομματικά και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, διαχρονικά από τους εθνοπατέρες μας.
Και εξηγούμαι:

Το κόμμα των Απατεώνων: το πιο προφανές, το κόμμα όλων εκείνων των πολιτικών που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να κονομήσουν, να "φτιαχτούν" και να "βολευτούν" κλέβοντας και καταπατώντας τη δημόσια περιουσία

Το κόμμα των Δημαγωγών: εκείνων που υπόσχονται στο λαό το πραγματικά αληθινό και σωστό αλλά ξέρουν καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να το πραγματοποιήσουν. Ξεγελάνε τον πολίτη υποσχόμενοι και ευαγγελιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο το οποίο όμως δεν έχουν ποτέ πραγματικά την πρόθεση να υλοποιήσουν.

Το κόμμα των Λαϊκιστών: εκείνων που υπόσχονται στο λαό πράγματα που ικανοποιούν προσωρινά το θυμικό του, το περι δικαίου αίσθημα και το συναίσθημά του παρότι γνωρίζουν ότι αυτά είναι απολύτως επιβλαβή και επικίνδυνα για τη χώρα και το μέλλον της.

Το κόμμα των Σοφιστών: το πιο επικίνδυνο, το κόμμα των πολιτικών που διαμορφώνουν την άποψη και τη συνείδηση του λαού, τον χειραγωγούν και τον εξαναγκάζουν να αποδεχτεί πράγματα και καταστάσεις που αν και γνωρίζει καλά ότι είναι επιζήμιες και επικίνδυνες τις αποδέχεται ως απαραίτητες ή αναπόφευκτες. Μεταστρέφουν το λαό και τον κάνουν να στηρίζει πολιτικές που είναι ενάντια στο συμφέρον του συνόλου, την αλήθεια ή την πρόοδο αλλά παρουσιάζονται ως η μόνη (ή η βέλτιστη) λύση.

Φυσικά ο κάθε πολιτικός μπορεί να μετακινείται με άνεση από το ένα κόμμα στο άλλο εξυπηρετώντας κάθε φορά συμφέροντα προσωπικά ή πολύ πιο σύνθετα και έτσι είναι ακόμα πιο εύκολο να ξεγελάει τον πολίτη κατηγορώντας τους αντιπάλους του για εκείνα που ο ίδιος έκανε χθες.

Γνωρίζω βέβαια ότι με αυτή την προσέγγιση απαξιώνω όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και την πολιτική. Και δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι υπάρχουν αρκετοί και σημαντικοί πολιτικοί που δεν ταυτίζονται με κανένα από τα προαναφερθέντα κόμματα. Πολιτικοί με αίσθημα προσφοράς και ευθύνης για αυτόν τον τόπο. Πολιτικοί που αγαπούν τον πολίτη και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Ξέρω ότι σας φαίνεται περίεργο αλλά υπάρχουν.
Και εκεί ακριβώς είναι και το δικό μας διπλό χρέος, να τους ανακαλύψουμε και να τους στηρίξουμε. Γιατί αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Γάζα: ο τελικός απολογισμός των θυμάτων


Τον τελικό απολογισμό της επίθεσης στη Γάζα, έδωσε στη δημοσιότητα το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνολικά οι απώλειες της παλαιστινιακής πλευράς, ήταν 1.434 νεκροί, από τους οποίους, 969 ήταν άμαχοι, 239 αστυνομικοί (όλοι τους σκοτώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης) και 235 ένοπλοι ή μέλη των ενόπλων πτερύγων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν είναι 288 παιδιά και 121 γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση κατά την ισραηλινή επιχείρηση τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους 1.606 παιδιά και 828 γυναίκες.

Η πλευρά των Ισραηλινών μέτρησε 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, θύματα είτε των συγκρούσεων στο έδαφος είτε των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων.

Συνολικά η επίθεση διήρκεσε 22 ημέρες και είχε στόχο τον τερματισμό των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων κατά του ισραηλινού εδάφους. Επίσης το Παλαιστινιακό Κέντρο Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησε το Ισραήλ για υπερβολική και χωρίς διάκριση βία, για σοβαρές παραβιάσεις των Συνθηκών της Γενεύης και για εγκλήματα πολέμου.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Κλιμακωτή απόσυρση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας από το 2009


Tο μέτρο της κλιμακωτής απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας από το 2009, με κίνητρα για την αντικατάστασή τους, είναι έτοιμο να εισαγάγει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης της ΕΘΕΛ.

«Θέλουμε να συνδέσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον γιατί καμία σύγχρονη πολιτική δεν μπορεί να αγνοεί την περιβαλλοντική διάσταση. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, εξετάζουμε και την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων που κατά τεκμήριο είναι και τα πιο ρυπογόνα. Βέβαια, δεν εξαρτάται μόνο από το υπουργείο Μεταφορών. Είναι ένα θέμα κατεξοχήν οικονομικό, που για αυτό τον λόγο συναρτάται με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΕΧΩΔΕ», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή του μέτρου –που αφορά περίπου 1 έως 1,5 εκατ. αυτοκίνητα– υπολογίζεται ότι θα αρχίσει από το 2009 για τα Ι.Χ. μη καταλυτικής τεχνολογίας (άνω της εικοσαετίας) και θα επεκταθεί για τα οχήματα μικρότερης ηλικίας (πρώτη γενιά καταλυτικών), σε βάθος 5ετίας.

Την παροχή κινήτρων εξετάζει επιτροπή για τις «πράσινες μεταφορές» για την αντικατάσταση των ρυπογόνων Ι.Χ.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να αρχίσουν σύντομα «τακτικοί και αυστηροί έλεγχοι» στους δρόμους, για ΚΤΕΟ, εκπομπές καυσαερίων και θορύβου.

Oσον αφορά τα κίνητρα που εξετάζονται για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων του στόλου, τρία είναι τα σημαντικότερα:

– Η μείωση των τελών ταξινόμησης για τα καινούργια οχήματα, ώστε το φορολογικό βάρος να μεταφέρεται από την κτήση στη χρήση του I.X.

– Ο καθορισμός του ύψους των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων και ενδεχομένως των διοδίων, ώστε αυτά να είναι αντιστρόφως ανάλογα με την ηλικία των οχημάτων.

– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τα ΚΤΕΟ και την Τροχαία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις αρχές του 2007 κυκλοφορούσαν 5.462.291 οχήματα, εκ των οποίων τα 1.419.000 είναι ηλικίας άνω των 15 ετών.

Από αυτά, τα 989.000 οχήματα, δηλαδή ποσοστό 23,5%, δεν διέθεταν καταλύτη και ήταν άνω των 18 ετών, ενώ άλλα 430.000 αυτοκίνητα, δηλαδή ποσοστό 10,2%, μεταξύ 15 και 18 ετών διέθεταν καταλύτη πρώτης γενιάς, ο οποίος θεωρείται ρυπογόνος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αγορά των καινούργιων επιβατηγών αυτοκινήτων κατέγραψε το 2007 αύξηση 4,5%, σε σύγκριση με το 2006, και ανέρχεται σε 279.794 αυτοκίνητα. Η αγορά των εισαγόμενων μεταχειρισμένων Ι.Χ. κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,4%, έναντι του 2006, φτάνοντας τα 38.333 οχήματα.

Oσο για την ανακύκλωση οχημάτων, σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει οδηγήσει στην απόσυρση περίπου 90.000 παλαιών οχημάτων, εκ των οποίων σχεδόν 50.000 αποσύρθηκαν πέρυσι, αριθμός κατά 65% αυξημένος συγκριτικά με το 2006.

Στο πλαίσιο μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την προώθηση στην ελληνική αγορά υβριδικών ταξί και λεωφορείων, όπως και βιοκαυσίμων.

Σημειώνεται ότι το Iδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε παλαιότερη έκθεσή του για το ζήτημα της απόσυρσης των Ι.Χ, πρότεινε τη σταδιακή μείωση των τελών ταξινόμησης των νέων οχημάτων και τη μετάθεση του φορολογικού βάρους, από την κτήση, στη χρήση του αυτοκινήτου.

Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, θα προσαρμόσει τη φορολογία των αυτοκινήτων στα πρότυπα που ακολουθούν άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με την έκθεση, ο στόλος των επιβατικών αυτοκινήτων και των ελαφρών φορτηγών τα επόμενα χρόνια (έως το 2010) αναμένεται να αυξηθεί κατά 19,4%, σε σχέση με το 2006. Η ραγδαία αυτή αύξηση των κυκλοφορούντων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών κατά 1 εκατ. οχήματα, μέσα σε τρία χρόνια, αναμένεται να έχει αρνητικές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στους στόχους του υπουργείου Μεταφορών, πάντως, είναι το μέτρο της απόσυρσης ρυπογόνων οχημάτων να συνδυαστεί και με άλλες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, καθώς και για την αύξηση του μήκους των λεωφορειολωρίδων.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ !

Ακόμα μια περίπτωση «ζαρντινιέρας» έρχεται στο φως, αυτή τη φορά στην Πάτρα και λίγες ώρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό Αφγανού πρόσφυγα από οδηγό φορτηγού, γεγονός που οδήγησε σε πολύωρη ένταση στο λιμάνι της Πάτρας.

Πρόκειται για νεαρό φοιτητή, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του tvxs, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς με πολιτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια του νεαρού, έχει δεχτεί πολύ σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα ενώ υπήρξαν ενδείξεις για κάταγμα στο στέρνο, προφανώς από κλωτσιά.

Τον νεαρό, που είναι μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, συνέλαβαν άνδρες με πολιτικά και ενώ βρισκόταν στην καθιστική διαμαρτυρία υποστήριξης των προσφύγων που διαβιούν στον καταυλισμό της Πάτρας. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην κλούβα όπου δέχτηκε βίαιη επίθεση από τους ίδιους ανθρώπους με πολύ σοβαρά χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Επίσης, όπως καταγγέλλει ο ίδιος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του άκουγε παραινέσεις του είδους «Σας χρειάζεται χούντα και Ναζισμός» κτλ.

Τελικά μεταφέρθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας, στην οδό Ερμού όπου παρέμεινε αρκετές ώρες και χωρίς να του απαγγελθεί η παραμικρή κατηγορία. Στη συνέχεια ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και παρέμεινε περίπου 5 ώρες προκειμένου να διαπιστωθούν τα τραύματά του.

Τις επόμενες ώρες οι γονείς του νεαρού πρόκειται να καταθέσουν μηνύσεις εις βάρος των αστυνομικών ενώ το ζήτημα παίρνει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς η μητέρα του παιδιού είναι συνδικαλίστρια, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

πηγή: TVXS.gr

Η κ. Κατερίνα Γατοπούλου δηλώνει υπερήφανη για τα παιδιά της και για την κοινωνική τους δράση, στο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΩΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ!

ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ

ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΞΕΧΕΙΛΗΣΑΝ ΣΟΦΙΑ.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

No comment...






















To βρήκα στον Μετανάστη.

Επιφυλλάσομαι βέβαια, ότι μπορεί και να μην πρόκειται απλά για "νοικοκυραίους"...γιατί τελευταία πολλά προβοκατόρικά σκηνικά έχουνε λάβει χώρα...

Να 'στε πονηρεμένοι...Η πόλωση επιδιώκεται από πολύ πολύ ψηλά...