Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Πίσσα και πούπουλα για τον Ζορό!

Μετά από την πρόσφατη καταδίκη του σε ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να τεθεί σε αργία από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, όπως ορίζει ο νόμος. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη. Στην πραγματικότητα, η πολιτική καριέρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, κινείται... από πολιτικό σε οικονομικό σκάνδαλο, και από χονδροειδής ρατσιστικές δηλώσεις σε ποινικές καταδίκες, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη μέχρι σήμερα.

Το πιο πρόσφατο κατόρθωμα του κ. Ψωμιάδη «επικυρώθηκε» και επισήμως στις 13 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε το νομάρχη σε φυλάκιση ενός χρόνου, με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, διότι μείωσε υπερβολικά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που συνελήφθη για νοθεία. Ο εν λόγω επιχειρηματίας αποχρωμάτιζε το πετρέλαιο θέρμανσης και το πουλούσε πιο ακριβά, ως πετρέλαιο κίνησης, γι’ αυτό και η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας τού επέβαλε το πρόστιμο των 89.000 ευρώ. Μετά από αίτησή του στο νομάρχη, ωστόσο, η τύχη χαμογέλασε στον πρατηριούχο: ο κ.Ψωμιάδης μείωσε το πρόστιμο από τα 89.000 στις... 5.000 ευρώ! Ευτυχώς, το περιστατικό περιήλθε σε γνώση του διευθυντή της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας, ο οποίος υπέβαλε άμεσα καταγγελία κατά του κ.Ψωμιάδη. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, η οποία οδήγησε και στην τελική καταδίκη του νομάρχη.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς δεν ήταν η πρώτη του Π. Ψωμιάδη. Το Σεπτέμβριο του 2006 είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν συνέταιρος ενός αρχιλογιστή που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση 14,2 δις δραχμών! Επρόκειτο για τον Ν. Κασιμάτη, κατηγορούμενο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο κλοπής ΦΠΑ στην Ελλάδα. Ο κ.Ψωμιάδης μαζί με τον κ. Κασιμάτη είχαν ιδρύσει το 1992 μία εταιρία, μέσω της οποίας ο Κασιμάτης εξέδιδε πλαστά και εικονικά τιμολόγια και κατάφερε να υπεξαιρέσει από το ελληνικό Δημόσιο 14,2 δις δραχμές. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, ο ίδιος ο κ. Κασιμάτης ήταν και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο συνδυασμό Ψωμιάδη το καλοκαίρι του 2002, δηλαδή ακριβώς την περίοδο στην οποία αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Το Σεπτέμβριο του 2006 εμφανίστηκαν και άλλα στοιχεία που αποδείκνυαν τη διαπλοκή και τη «ρουσφετολογία» που κυριαρχεί εντός της Νομαρχίας, υπό την εξουσία του κ. Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης λειτουργούσε ένα Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και διέθετε τα έσοδά του για να χρηματοδοτεί ένα... ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που ανήκε σε στενούς φίλους, κουμπάρους και συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία του νομαρχιακού συμβούλου Γ. Χατζησάββα, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο Κέντρα ήταν ο Π. Αναγνωστόπουλος, ο γνωστός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο εκβίασης της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, άλλωστε, ήταν για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Ψωμιάδη και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου εκβιασμού, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο Π. Ψωμιάδης έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή των Νομαρχιακών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ: «Παραμένω φίλος του Π. Αναγνωστόπουλου, όπως και τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν τον εγκατέλειψαν όταν παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο».

Πιστός, λοιπόν, στους φίλους του εμφανίστηκε ο κ. νομάρχης, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Την τυφλή αφοσίωση στους «δικούς» του, άλλωστε, την έχει αποδείξει πολλάκις, με στοιχεία που έρχονταν στο φως της δημοσιότητας και φανερώνουν πως οι «δικοί» του μπαίνουν πάνω από την αξιοκρατία και την αντικειμενική κρίση. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2005, ο κ. Ψωμιάδης απέστειλε έγγραφο στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με το οποίο ενημέρωνε τα κομματικά όργανα για επικείμενες προσλήψεις της Νομαρχία. Συγκεκριμένα, έλεγε: «Ενημερώστε τους ενδιαφερόμενους για τις σχετικές θέσεις, όπως έρθουν σε επαφή με το γραφείο μου!». Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το γεγονός, υποστήριξε ότι απέστειλε το έγγραφο στο κόμμα αναζητώντας υποψηφίους, γιατί δεν είχε εκδηλωθεί μέχρι τότε ενδιαφέρον για τις θέσεις. Γιατί όμως δεν έστειλε το ίδιο έγγραφο και στα άλλα κόμματα; Ο κ.Νομάρχης απάντησε πως «τίποτε δεν έγινε εν κρυπτώ». Αν τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ, γιατί το έγγραφο είχε διαβαθμισθεί «εμπιστευτικό»; Σε αυτή την ερώτηση, ο νομάρχης... έμεινε σιωπηλός.

Η αξιοκρατία, βέβαια, δεν είναι το «φόρτε» του κ. νομάρχη, καθώς αυτός έχει μετατρέψει τη Νομαρχία σε πραγματική... οικογενειακή επιχείρηση! Συγκεκριμένα, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης προμηθεύεται τις σημαίες για τις εθνικές εορτές από τη βιοτεχνία σημαιών που ανήκει στον αδερφό του νομάρχη, κ. Λεωνίδα Ψωμιάδη. Η ανάθεση αυτή γίνεται με στημένους διαγωνισμούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το catering όλων των εκδηλώσεων της Νομαρχίας, το οποίο διεξάγεται από τη γνωστή εταιρία «Plaisir» που ανήκει στη σύζυγο του νομάρχη και στον αδελφό της! Ο υποψήφιος νομάρχης, κ. Τρεμόπουλος, κατήγγειλε, επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2006 ότι στημένος ήταν ακόμα και ο διαγωνισμός για την τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και κάλεσε το νομάρχη να δώσει τους αναλυτικούς πίνακες.

Εξέχουσα θέση στη λίστα των σκανδάλων στα οποία φέρεται να έχει συμμετάσχει ο νομάρχης κατέχει, βέβαια, η πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Το Νοέμβριο του 2008, η Νομαρχιακή Σύμβουλος, Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε πει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ότι έχει «άνωθεν εντολές» σχετικά με την ανταλλαγή των οικοπέδων – φιλέτων που ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο. Η δήλωση αυτή, ταυτιζόταν στην ουσία και με την καταγγελία της δικηγόρου Σ. Σωτηροπούλου, η οποία ισχυρίσθηκε πως όταν ζήτησε την παρέμβαση του κ. Ψωμιάδη για τις ανταλλαγές των εκτάσεων, ο νομάρχης της απάντησε: «η απόφαση έρχεται από πολύ ψηλά, ποιος είμαι εγώ που θα πει όχι στον Καραμανλή;».

Μετά από τόσα σκάνδαλα, πώς γίνεται ο κ. Ψωμιάδης να συνεχίζει ανενόχλητος τη «λαμπρή» του καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης; Είναι άραγε χάρη στο προφίλ του «ανθρώπου του λαού» που παίζει ποδόσφαιρο, τραγουδά λαϊκά άσματα και οδηγεί μηχανάκι; Ίσως. Θα πρέπει, όμως, να προσέχει, γιατί ακόμα και αυτό το «προφίλ» δεν θα μείνει για πάντα αλώβητο! Ας μην ξεχνάμε το γιαούρτι που έφαγε κατακέφαλα τον Ιούνιο του 2007, από τον 67χρονο συνταξιούχο του ΙΚΑ, Χ. Μπετζούνη. Όταν ο κ. Μπετζούνης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αιτία του γιαουρτώματος, αυτός περιορίστηκε να τους πει: «Όλοι εσείς δεν γνωρίζετε γιατί το έκανα;».

Πηγή: TVXS.gr

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Μίνι δημοσκόπηση

Ας κάνουμε μια μίνι δημοσκόπηση!
Αλλά πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στην είδηση:

Δικαστές χρηματίζονταν για να φυλακίζουν ανηλίκους στην Πενσιλβάνια (Ναυτεμπορική)

Δύο δικαστές παραδέχτηκαν σήμερα ότι έλαβαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια από ένα ιδιωτικό αναμορφωτήριο ανηλίκων στην Πενσιλβάνια προκειμένου να καταδικάσουν σε μεγάλες ποινές εκατοντάδες νέους και εφήβους.
Οι δικαστές Μαρκ Τσιαβαρέλα και Μάικλ Κόναχαν, του Πρωτοδικείου της Κομητείας Λουτζέρνε, στην Πενσιλβάνια, παραδέχτηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σκράντον ότι από το 2003 μέχρι το 2006 αμοίβονταν για τις "υπηρεσίες" τους από δύο ιδιωτικές οργανώσεις προστασίας ανηλίκων, τις PA Childcare και Western PA Childcare.
"Η δήλωσή σας ότι ατίμασα το δικαστικό σώμα είναι αληθής. Οι ενέργειές μου κατέστρεψαν όσα κόπιασα να πετύχω και μόνο εγώ ευθύνομαι για αυτό", ανέφερε ο Τσιαβαρέλα σε επιστολή του προς το δικαστήριο. Ο Κόναχαν, που, όπως και ο Τσιαβαρέλα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε επταετή κάθειρξη, δεν έκανε καμία δήλωση.
Όταν ένα άτομο στέλνεται σε κέντρο κράτησης η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις πληρώνεται από τις τοπικές αρχές για να καλύπτει το κόστος της φυλάκισης. Έτσι, όσα περισσότερα παιδιά καταδικάζονταν, τόσα περισσότερα χρήματα κέρδιζαν οι εν λόγω εταιρείες.
Οι έφηβοι που δικάζονταν από τον Τσιαβαρέλα συχνά στέλνονταν σε σωφρονιστήρια για ασήμαντες αφορμές που δεν θα μπορούσαν να αποτελούν ούτε καν πταίσματα.Ένας 17χρονος μάλιστα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών επειδή ήταν μαζί με έναν άλλο ανήλικο που συνελήφθη για κλοπή από κατάστημα. ʼλλα παιδιά καταδικάστηκαν για "επίθεση" μετά από κάποιο καυγά στην αυλή του σχολείου τους, ένα "παράπτωμα" που συνήθως τιμωρείται με μια απλή παρατήρηση.
Μολονότι το Σύνταγμα εγγυάται σε όλους το δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης, πολλά παιδιά παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο επειδή τους είχαν πει πως τα παραπτώματά τους ήταν τόσο ασήμαντα που δεν χρειάζονταν συνήγορο.
Η Μάρσα Λέβικ, σύμβουλος στο Νομικό Κέντρο Ανηλίκων, εκτιμά ότι από τους 5.000 ανήλικους που δικάστηκαν από τον Τσιαβαρέλα, 1.000-2.000 καταδικάστηκαν σε πολύ σκληρές ποινές. Όπως είπε, το Κέντρο θα μηνύσει τους δικαστές και τις δύο εταιρείες ζητώντας να αποζημιωθούν τα θύματα.Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια, αφού απομάκρυνε τους δύο δικαστές, διόρισε έναν τρίτο για να επανεξετάσει όλες τις υποθέσεις
.

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό που συνέβει;
α. οι δικαστές - που τα τσέπωναν
β. οι "ιδιωτικές φυλακές" - που λάδωναν
γ. οι νομοθέτες - που προνόησαν να υπάρχουν ιδιωτικές φυλακές που να χρηματοδοτούνται από το κράτος (γιατί, οι κρατικές φυλακές από ποιον χρηματοδοτούνται;)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Πρωήν Δήμαρχος Αμαρουσίου και Λατσέικο, GUILTY AS CHARGE !

Πιστεύεις ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων;

Σου δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Και όταν λέμε πουθενά εννοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.

Γιατί;


Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:

Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.



Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.
Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;

Όπως οι "από κάτω" τους αναγκάσαμε να βγάλουν την Κούνεβα από τα ψιλά... έτσι και πάλι πρέπει να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ κρατάνε πια την ενημέρωση στα χέρια τους, ότι η δικτατορία στην ενημέρωση έχει αντίπαλο. Χιλιάδες αντίπαλους!
Στείλετε αυτή την είδηση σε φίλους/ες, γνωστούς/ες, συνάδελφους/ισσες - Ανεβάστε την στο internet

Σε μερικές εβδομάδες θα την γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν τους ενδιέφερε...
Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!

Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006)
Δείτε και κάτι ενδιαφέρον για τη λογοκρισία σχετικά με το Mall

Πηγή: Έχουμε πόλεμο...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Deadly attacks hit Afghan capital


Suicide attackers and gunmen have targeted three government buildings in the Afghan capital, Kabul, leaving at least 19 people dead, officials say.

In one attack, two suicide bombers detonated explosives at an office responsible for prisons in the north of the capital.

Attackers also targeted the justice ministry and education ministry in the centre of the city.

The Taleban have said they carried out the attacks.

A spokesman said they were in response to the treatment of Taleban prisoners in Afghan jails.
More than 50 people are reported injured, officials say.

The attacks come in the week the new US envoy for Pakistan and Afghanistan, Richard Holbrooke, is expected to visit Kabul.

The international forces in Afghanistan condemned the attacks as "callous and indiscriminate".
Taleban warning

Seven attackers took part in Wednesday's co-ordinated assault.

Four gunmen tried to enter the justice ministry. Two were killed outside but the others managed to get in, the BBC's Ian Pannell in Kabul reports.


At one point the justice minister was locked inside his office under armed protection. He told the BBC he was safe but was unable to leave.

The two attackers who entered the building were killed in a gunfight.

A senior source said a number of police officers had also been killed.

There was constant gunfire as police scaled the building with ladders to enter through windows.

Student Assadullah Jagdalak was inside the justice ministry and said he hid under a table when he heard shooting outside the building.

"Security guards started shooting and then the attackers responded by killing other security guards. One got inside the building and started shooting, one guy got upstairs," he said.

A number of people were also killed and injured in the attack on the prisoner affairs department.
In the third incident, the attacker tried and failed to get inside the education ministry and set off an explosive belt after being shot.

Salim Hayran, who works at the ministry, told the BBC: "After I heard the firing I could see from my window people running and the security guards everywhere."

The commander of Nato's International Security Assistance Force, Gen David McKiernan, condemned the attacks.

"Once again the Taleban have displayed that they have no respect for Afghan citizens or any desire to see a peaceful future in Afghanistan," he said.

Our correspondent says there had been a warning that the Taleban were planning a high-profile attack.

He says the attack follows a number of similar assaults last year and comes at a time when President Hamid Karzai is offering to sit down and start peace talks with the Taleban.

The incident comes after US military chief Adm Mike Mullen said more American troops were needed urgently in Afghanistan.

US President Barack Obama is expected to announce soon how many extra US troops could be sent to Afghanistan, and has called for Nato reinforcements.

Mr Holbrooke is expected in Kabul later this week, after his visit to Pakistan.

Before he left for the region, he said Afghanistan would be "much tougher" to solve than Iraq and that he had "never seen anything like the mess we have inherited".

bbc

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Δεν τρώνε και άσχημα, ε;

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, μαζί με το επιτελείο του, φαίνεται ότι κοστίζουν πολλά στην κρατική τηλεόραση και κατά συνέπεια στους φορολογούμενους. Μόνο ο μισθός του Χρ. Παναγόπουλος ανέρχεται σε 22.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η μηνιαία αμοιβή του προέδρου της ΕΡΤ ανέρχεται στις 22.000 ευρώ το μήνα, ενώ ο κάθε γενικός διευθυντής λαμβάνει 11.000 ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα μπόνους και η συμμετοχή σε διαφόρων ειδών επιτροπές, με τον πρόεδρο να λαμβάνει 400 ευρώ και τους διευθυντές 200 για την κάθε επιτροπή. Οι επιτροπές συνέρχονται 4 με 5 φορές το μήνα, με τη θεματολογία να ποικίλει -έχει πραγματοποιηθεί επιτροπή ακόμα και για την αγορά ενός αναλογίου...

Εξωπραγματικές θεωρούνται και οι δαπάνες για την ERT World, καθώς επί διευθύνσεως Ν. Σωτηριάδη το μάνατζμεντ κόστιζε 3.000 ευρώ το μήνα, επί Χρήστου Παναγόπουλου κοστίζει 50.000, με μία εκπομπή λιγότερο. Και ένας από τους λόγους του υπερδιπλασιάσου των δαπανών, είναι ότι ο διευθυντής παίρνει 11.000 ευρώ, ενώ συντηρείται αναπληρώτρια διευθύντρια (7.500 ευρώ), σύμβουλοι (από 6.300 έως 10.000 ευρώ) και δύο προϊστάμενοι (2.500 ευρώ).

Το συνολικό κόστος παραγωγής, δηλαδή, ανέρχεται στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Και ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιμένει να δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει κανένα διευθυντικό στέλεχος, του ίδιου συμπεριλαμβανομένου».

Πηγή: TVXS.gr

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΖΩΗ




           "Υou can't run away from yourself.."Ray Charles.Έτσι και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εγώ θέλω να αποκαλώ Α.Μ.Ε.Χ. ("χ" αντί για "α" στο τέλος δηλαδή "χαρίσματα" κ όχι "ανάγκες" βλ. "Α.Μ.Ε.Α.") δεν μπορούν να ξεφύγουν απο τους εαυτούς τους.΄Αποψη δικιά μου,αυτοί οι άνθρωποι δεν πολυνοιάζονται να ξεφύγουν απο την κατάσταση αυτή αλλά το δέχονται κατα κάποιο περίεργο τρόπο.Ε αφου ρε παιδια τετοιοι ανθρωποι που υποτιθεται ειναι πιο ευαισθητοι,αδυναμοι,προβληματικοι κλπ. αποδεχονται τετοιες περιπτωσεις,που δεν ειναι κ τοσο ευκολες,οπως ας πουμε να δεχτει ενας φυσιολογικος ανθρωπος οτι τον κερατωσε η γυναικα του η το παιδι του ειναι τοξικομανεις,τοτε για πια αδυναμια κ πια ειδικη αναγκη μιλαμε?Δεν εχουν ειδικες αναγκες αυτοι οι ανθρωποι,αντιθετα πιστευω πως ειναι πιο δυνατοι απο μας τους φυσιολογικους.
Καμια φορα αναρωτιεμαι αν αυτοι ειναι οι "ατυχοι" της ζωης η "εμεις" αλλα μετα απο σκεψη καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει "τυχερος" η "ατυχος" στη ζωη,αλλα ο καθενας με οτι του δωσουν με αυτο πορευεται και δεν εχει σημασια τι κανει και πως ειναι.Ολοι εχουμε δυναμη μεσα μας και μπορουμε να την εκμεταλευτουμε ασχετα με το πως ειμαστε η με το πως εκφραζομαστε.
Ετυχε να παω ενα πλυντηριο μια μερα σε ενα "ιδρυμα" τετοιο και γνωρισα ενα παιδι χαρισματικο που κρατουσε ενα μπουζουκι."Παιξε" του λεω "ξερεις?" ε ρε παιδια ολη του η ευχαριστιση ηταν να παιζει για αλλους το μπουζουκι του,δεν ειπε "βαριεμαι" η "ασε με τωρα εχω δουλεια",ανοιξαν τα ματια του,γυαλισαν και επαιξε μπουζουκι για μενα και αντικριζοντας αυτο το παιδι τι να πω κ εγω μετα...τοση δυναμη και τοση ευτυχια στις χορδες ενος μπουζουκιου "με ειδικες αναγκες".
Ετσι καθε φορα που εβλεπα και μιλουσα με τη θειτσα μου τη ΖΩΗ ετσι κι εγω επαιρνα δυναμη απο αυτον τον αγγελο που μονο να χαμογελαει ηξερε,τιποτα αλλο,μια ΖΩΗ ενα χαμογελο.Βαζω στοιχημα οτι ακομα χαμογελαει γιατι προλαβαμε με την Ελιζα και της δωσαμε ενα κοκαλακι και ενα κλαμερακι που τοσο τα αγαπουσε να παρει μαζι της.
Ευχαριστουμε για ολα ΖΩΗ....

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Afghan bomber kills 21 policemen


A suicide bomb attacker in police uniform has blown himself up inside a police station in Afghanistan, killing at least 21 officers, police said.

Many others were wounded in the attack in Tirin Kot, the capital of Uruzgan province in the south of the country.

The explosion, which has been described as "very powerful", has also damaged several buildings, police said.

Southern Afghanistan is the centre of the Taleban-led insurgency since the US invasion of the country in 2001.

"As a result of the suicide attack on a police unit... 21 police were martyred and eight more wounded," the interior ministry said in a statement.

About 10 other policemen were wounded but released from hospital after being treated, said Juma Gul Himat, the Uruzgan provincial police chief.

He said the bomber had entered the police compound as a group of reservists was training and detonated explosives strapped to his body under his uniform.

A Taleban spokesman said his group had carried out the attack.

Officials say the attack is the worst on the police in recent months in Afghanistan.

Afghan police and soldiers, as well as foreign troops belonging to the Nato-led International Security and Assistance Force (Isaf), are frequent targets of Taleban attacks.

Southern Afghanistan is the main battlefront between the insurgents and the Afghan and foreign forces.

Uruzgan province is not as violent as Kandahar or Helmand provinces, says the BBC's Ian Pannell in Kabul, but the number of attacks there has been growing.

Separately, a spokesman for the Afghan National Army told the BBC that its soldiers had arrested three men wearing suicide vests in the Dirawoad district, neighbouring Tirin Kot.

BBC