Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Εγκλήματα κατά των ζώων στην Κίνα

Αν η Κίνα δέχεται επικρίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε η έννοια δικαιώματα των ζώων ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Στην Κίνα δικαιώματα και κανόνες προστασίας των ζώων απλά δεν υφίστανται· μέτρα υπάρχουν μετά βίας μόνο για τα επαπειλούμενα είδη, για τα υπόλοιπα ζώα αναζητείται ελπίδα...

Η Κίνα είναι ο βασικός εξαγωγέας δέρματος ζώων παγκοσμίως εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας των ζώων και του φθηνού εργατικού δυναμικού. Από την προσοδοφόρα εκτροφή γατιών και σκυλιών για το εμπόριο της γούνας τους, την εκτροφή αρκούδων για τη χολή τους που χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά ιατρικά σκευάσματα, έως τις διατροφικές συνήθειες ή ακόμη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας, τελούνται βασανιστήρια κατά των ζώων.

Κάθε χρόνο, δύο εκατομμύρια γάτες και σκύλοι στοιβάζονται σε μικρά κλουβιά περιμένοντας το τέλος. Οι «επαγγελματίες» τα χτυπούν με ρόπαλα, τα κρεμάνε, τα στραγγαλίζουν με θηλιές από σύρμα για να μετατραπεί η γούνα τους σε ενδύματα και αξεσουάρ που θα εξαχθούν. Οι ετικέτες είναι συνήθως παραπλανητικές, το δέρμα σκύλων πωλείται ως το δέρμα ενός υποτιθέμενου εξωτικού ή ακόμη και μυθικού ζώου… 

Ακόμη και λούτρινα παιχνίδια που εξάγονται στο εξωτερικό έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, μέσω ελέγχων DNA στη Σκωτία και την Ολλανδία, πως στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από το δέρμα αληθινών γατιών και σκυλιών.

Η απαγόρευση του εμπορίου του δέρματος γατιών και σκυλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε διεύρυνση της μακάβριας αγοράς των δερμάτων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2007 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση της εμπορίας, των εισαγωγών και των εξαγωγών από την ΕΕ γούνας γάτας και σκύλου, καθώς και προϊόντων που περιέχουν τέτοια γούνα, συμφωνώντας πάντως να επιτραπεί το εμπόριο αυτό για εκπαιδευτικούς λόγους ή λόγους ταρίχευσης. Οι διαπραγματεύσεις με την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στο στάδιο της πρώτης ανάγνωσης, και ως εκ τούτου η απαγόρευση του εμπορίου γούνας γάτας και σκύλου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Τραγική είναι, όμως, η κατάσταση και στα εκτροφεία αρκούδων που κρατούνται σε «θαλάμους βασανιστηρίων», όπου αφαιρείται χειρουργικά το περιεχόμενο (χολή) της χοληδόχου κύστης για να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά ιατρικά σκευάσματα. Διετής μυστική έρευνα της World Society for the Protection of Animals (WSPA) έχει καταδείξει ότι στην Κίνα λειτουργούν εκατοντάδες τέτοιες τοποθεσίες, όπου παράγονται ετησίως 7.000 κιλά χολής. Τα προϊόντα αυτά έχουν εντοπιστεί προς πώληση και σε χώρες του εξωτερικού.

Απελπιστικές συνθήκες και στους περισσότερους ζωολογικούς κήπους της Κίνας. Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων καταγράφουν σε μυστικές αποστολές φρικτές περιπτώσεις κακοποίησης των ζώων. 

Όσο για τις κινεζικές διατροφικές συνήθειες, οι γάτες τοποθετούνται ζωντανές σε καυτό νερό για να χάσουν το τρίχωμά τους, καθώς έτσι το κρέας γίνεται πιο γευστικό…

Με συνοπτικές διαδικασίες αντιμετωπίζονται, δε, κρούσματα λύσσας. Ενδεικτικά, το 2006 μισό εκατομμύρια σκύλοι εξοντώθηκαν σε επαρχία της ανατολικής Κίνας μετά από επιδημία λύσσας. 

Με αφορμή την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων εντείναν τον αγώνα και τις εκκλήσεις προς διεθνείς φορείς και κυβερνήσεις για να έλθει ουσιαστικά στο προσκήνιο η σφαγή και βάναυση μεταχείριση των ζώων στην Κίνα.

Αχτίδα ελπίδας το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων που αναπτύσσεται στην ανερχόμενη αστική τάξη της Κίνας. Οι ακτιβιστές γίνονται πιο τολμηροί, οργανώνοντας διαμαρτυρίες και «ανεβάζοντας» στο Διαδίκτυο βίντεο με περιπτώσεις κακοποίησης ζώων για την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης.

«Κατοικώ στο Πεκίνο και έχω δει τόσα πολλά απεχθή παραδείγματα βίας κατά των ζώων. Κάποτε έγινα μάρτυρας στη σφαγή ενός σκύλου μπροστά από ένα κατάστημα πώλησης κρέατος σκύλων, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, με τους πεζούς να περνούν. Ο σκύλος είχε κρεμαστεί ζωντανός με μία θηλιά από το σαγόνι. Τα πόδια του ήταν δεμένα. Ένας άνδρας τον μαχαίρωσε στο λαιμό κα τον κομμάτιασε. Ένας ωκεανός από αίμα είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να το περιγράψω. Προσπάθησα να φύγω όσο πιο γρήγορα μπορούσα, αλλά οι κραυγές του σκύλου, σχεδόν ανθρώπινες, με στοίχειωσαν»…

Ευ.Μπίφη

Associated Press

Βιομηχανία Γλυκών σκοτώνει Ζώα


Η PETA αποκάλυψε απάνθρωπες αποδείξεις ότι η γιγάντια βιομηχανία γλυκών Mars χρηματοδοτεί πειράματα για την διεξαγωγή θανατηφόρων δοκιμών σε ποντίκια, ινδικά χοιρίδια, και κουνέλια. Εξαπολύεται ένα παγκόσμιο μποϊκποτάζ των Snickers, M&M's, Twix, Milky Way, 3 Musketeers, Starburst, Dove, Skittles, και όλων των κατασκευασμένων από την Mars προϊόντων, μέχρι η εταιρεία να σταματήσει να σκοτώνει ζώα.
Αυτή τη στιγμή η Mars χρηματοδοτεί μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Φραντζίσκο, στο οποίο οι μελετητές ταϊζουν δια της βίας ποντίκια, χώνοντας πλαστικούς σωλήνες στους λαιμούς τους. Τα ζώα ύστερα σκοτώνονται και ανοίγονται 


Η Mars έχει επίσης χρηματοδοτήσει πειράματα για τα παρακάτω: 

Εξαναγκασμός ποντικιών να κολυμπήσουν σε μία πισίνα με νερό και μπογιά, προσπαθώντας να βρούν μία κρυμμένη εξέδρα για να αποφύγουν να πνιγούν, μόνο και μόνο γιανα τα σκοτώσουν λίγο αργότερα. 

Επικόλληση πλαστικών σωλήνων, χειρουργικά, στις αρτηρίες της καρωτίδας ινδικών χοιριδίων, και χορήγηση συστατικών κακάο στις φλέβες του λαιμού τους για να προκαλέσουν δραματικές μειώσεις στην πίεση του αίματος. 

Εξαναγκασμός κουνελιών σε υψηλής χοληστερίνης διατροφή, με ποικίλες ποσότητες κακάο, και στη συνέχεια ο τεμαχισμός τους και η εξέταση των αιμοφόρων αγγείων στην καρδιά τους. 
Κανένα από αυτά τα τεστς δεν περιλαμβάνεται στη νομοθεσία για τη βιομηχανία γλυκών. 

Επισκεφτείτε το http://www.marscandykills.com/ γιανα βρείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να βοηθήσετε στο να σταματήσει η Mars τις αγριότητες απέναντι στα ζώα.

Kτηνώδης επίθεση εναντίον ζώου


Η ΒΑΛΙΑ είναι μία υπέροχη σκυλίτσα προστατευόμενη του Συλλόγου Ζωοφίλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Της άρεσε να τρέχει και να υποδέχεται τον κόσμο, να δίνει το χέρι της σε όποιον της έδειχνε αγάπη και στοργή.
Τη Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο τοπικό γήπεδο, ένθερμοι 'πολιτισμένοι' φίλαθλοι, πέταξαν κροτίδα πάνω στο άτυχο ζώο, που ανυποψίαστο, ακολούθησε το φασαριόζικο πλήθος, χαρούμενο και κοινωνικό, όπως πάντα.Η τρυφερή και χαδιάρα Βάλια, δε θα μπορέσει ποτέ πιά να τρέξει και να δώσει το χέρι της.Δε θα μπορέσει ποτέ πιά να ξαναδεί το φως του ήλιου.
Η κροτίδα διαμέλισε τα μπροστινά της πόδια, και τύφλωσε το άμοιρο ζώο, καθώς έσκασε ακριβώς μπροστά του.Το κτήνος, που κατέστρεψε τη γλυκειά Βάλια, θα κοιμήθηκε ήσυχος, περήφανος γιά τη μαγκιά του, ενώ η Βάλια αφού έφυγε πανικόβλητη και ουρλιάζοντας από τους φρικτούς πόνους, σύρθηκε μέχρι τη φωλιά της, όπου βρέθηκε την επόμενη μέρα.Τώρα κοίτεται στο κλουβί του κτηνιατρείου, περιμένοντας τον ακροτηριασμό της, βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι. Η γλυκειά Βάλια περίμενε μήνες με καρτερικότητα την οικογένεια που θα την υιοθετούσε. Δεν ήταν όμως εύκολο, καθώς δεν ήταν 'καθαρόαιμη' και έτσι δε πληρούσε τις προδιαγραφές που οι 'φιλόζωοι' Ελληνες θέτουν ως κριτήριο, γιά το σκυλί που θα πάρουν.
Βλέπετε στην Ελλάδα έχουν πέραση μόνο οι καθαρόαιμες ράτσες, γιά να μπορούν οι βλάχοι να επαίρονται γιά το ζώο τους, σα να είναι μάρκα αυτοκινήτου! Λυπάμαι γι΄ αυτό που θα πω, αλλά είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς ήθος, χωρίς πολιτισμό. Είμαστε ο λαός που έχει εφεύρει τις φόλες, τα Βατοπέδια, τη διαφθορά, την ατιμωρησία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Κανείς δε τιμωρείται. Ολα κουκουλώνονται...

Μονή Βατοπεδίου


Η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποτελεί την πιο τρανταχτή απάντηση σε ολους αυτούς που αναρωτιουνταί γιατί η πολιτεία και οι εκάστοτε κυβερνήσεις διστάζουν να προχωρήσουν σε έναντι τιμιο, απόλυτο διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας. Ίσως γιατί κανείς δεν θέλει να χάσει τον πιο πιστό του συνέταιρο, ίσως γιατί κανείς δεν θέλει να αποσταθεροποίησει αυτήν την ισορροπία του τρόμου και την συνεπακόλουθη ''ομερτά" έχει στηθεί ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία με μοναδικο θύμα τον Πολίτη και τον Πίστο που ο μεν πρώτος καθίσταται για άλλη μια φορά θύμα οχι μονο της κακοδιαχειρίσης αλλά και πλήρους και ηθελημένης υποταγής των κυβερνώντων σε εναν μεσσαιωνικό και ερμαφρόδιτο κρατικό σύστημα λειτουργίας. Ο δε πιστός χάνει και τα ψήγματα πίστης που είχε για το Θεσμό της Εκκλησίας.

Η ανακύκλώση απο ΜΜΕ των αποκαλύψεων που έχουν γίνει απο αυτόν εδώ τον χώρο εδώ και ενα χρόνο δεν δείχνουν μονο τα αργά αντανακλαστικά ορισμένων συμβατικών ΜΜΕ αλλά και την βραδύτητα της Δικαιοσύνης που  δεν έχει προβεί oύτε στην στοιχειωδέστερή υποχρέωση της: Τον έλεγχο της Εξουσίας.

Χρήστος Λουτράδης

Οι περιοχές στις οποίες απέκτησε η Μονή Βατοπαιδίου 260 ακίνητα με βάση 31 συμβόλαια, με αντισυμβαλλόμενο την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη:
Καρδία (59 οικόπεδα) *
Νέα Ραιδεστός (19 οικόπεδα)
Πανόραμα (2 οικόπεδα)
Ωραιόκαστρο (21 οικόπεδα, η μονή επέστρεψε 18 και πήρε άλλα)
Νέοι Επιβάτες (19 οικόπεδα) *
Σωζόπολη (16 οικόπεδα)
Νέα Καλλικράτεια (8 οικόπεδα)
Νέα Αγχίαλος (10 οικόπεδα) *
Τρίλοφος (5 οικόπεδα) *
Μίκρα (9 οικόπεδα)
Νέα Κρήνη-Καλαμαριά (1 οικόπεδο με ακίνητο)

Χαλκιδική:
Ουρανούπολη (5 οικόπεδα και 1 αγρόκτημα)
Αμμουλιανή (9 αγροτεμάχια, η μονή επέστεψε τα 8 και πήρε άλλα)
Ξηροπόταμος
Τρίγλια (15 οικόπεδα) *
Νέα Πλαγιά (6 οικόπεδα)

Τρίκαλα:
Γοργορύγι (10 οικόπεδα) *
Βλαχάβα (23 οικόπεδα) *

Πέλλα:
Βεγορίτιδα (1 αγρόκτημα)

Καβάλα:
Νέα Πέραμος (1 αγρόκτημα) *
Νέα Ηρακλείτσα (1 αγρόκτημα) *
Ακροπόταμος (1 αγρόκτημα)
Κάριανη (3 οικόπεδα) *

Αττική:
Λαύριο (1 αγρόκτημα)
Κάτω Σούλι Μαραθώνα (1 αγρόκτημα, αλλά το συμβόλαιο ακυρώθηκε και επανασυντάχθηκε για άλλο ακίνητο της περιοχής)
* Ολυμπιακό Χωριό Θρακομακεδόνων (για να αποκτήσει η μονή το κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού, επέστρεψε τα περισσότερα από τα οικόπεδα και αγροκτήματα στις περιοχές με αστερίσκο).

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Sierra Leone

Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, ματωμένα διαμάντια, και μια όχι και τόσο μακρινή ανάμνηση αιματηρών εμφύλιων πολέμων, χαρακτηρίζει  το πρόσφατο παρελθόν της.

November 13, 2005, Freetown, Sierra Leone: Abu Bakarr Kargbo, 31, was one of the thousands of amputees afflicted by the Revolutionary United Front (RUF) atrocities during the civil war that devastated Sierra Leone from 1991 till 2002. Both his forearms were cut off.///Young Abu,7, buttons his father's collar in the family's shelter in the camp for amputees, northwest of Freetown.

                                                                            refugees

                                                                           Freetown

                                                                  The Diamond Fields

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Έκαναν κατάληψη στη ΔΕΗ... ...και κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας!


Από τις 10 το βράδυ της Κυριακής έγινε κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδο Χαλκοκονδύλη 30, από συνδικαλιστές οι οποίοι καταγγέλουν τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια της. Κρέμασαν και πανό στην πρόσοψη του κτιρίου. Η κίνηση αυτή γίνεται εν όψει και της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Που δίνει τα λεφτά μας η ΕΡΤ

H διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ανακοίνωσε με περηφάνια την συμφωνία της με τις 2 κατά τεκμήριο κορυφαίες Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στα 14,5 εκατομμύρια Εύρω για την περίοδο 2006-2008, ενώ ο Παναθηναϊκός (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πήγες) στα 16 εκατομμύρια Εύρω για το διάστημα 2007-2010. Η είδηση μάλιστα επικοινωνηθηκε από τους κρατικούς τηλεοπτικούς & ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ & απαρχή μιας νέας εποχής για το αθλητικό τμήμα της.

Απο το ενα σκανδαλο στο αλλο, φαινεται να ειναι μπλεγμενη η ΕΡΤ…
Μετα την απομακρυνση του Στ.Κουλογλου και την κατα τα αλλα δωρεαν παρακολλουθηση του Euro, χωρις συνδρομη,ασχετα με το εαν εμεις πληρωνουμε κανονικα την ΕΡΤ στους λογαριασμους της ΔΕΗ, η Κρατικη Τηλεοραση,με αποφαση του προεδρου της και ολου του διοικητικου συμβουλιου της, διεθεσε το ποσο των 1,2 εκατ.ευρω, στο σχεδιασμο των νεων λογοτυπων της επιχειρησης…



Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής MSF

Κάθε χρόνο περίπου 9.700.000 παιδιά πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια. Η ελονοσία, η ιλαρά, οι αναπνευστικές και διαρροϊκές λοιμώξεις και το AIDS ευθύνονται για τους μισούς θανάτους ενώ για τους άλλους μισούς αιτία είναι ο υποσιτισμός( 9 παιδιά κάθε λεπτό, 17.000 παιδιά την ημέρα, 5.000.000 παιδιά το χρόνο πεθαίνουν)

Μια ολόκληρη «χώρα παιδιών» αφανίζεται κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν εύκολα να προληφθούν με ένα εμβόλιο ή μια αντιβίωση. 

Περίπου 9.700.000 παιδιά κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν να παίξουν, να πάνε σχολείο, να μεγαλώσουν. Χωρίς τη βοήθειά μας, εκατομμύρια παιδιά και φέτος δεν θα προλάβουν να ζήσουν…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας προσκαλούνε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008, από τις 9.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα δημιουργήσουνε ένα Επισιτιστικό Κέντρο παρόμοιο με εκείνα που λειτουργούνε στις διάφορες γωνιές του πλανήτη για να καταπολεμήσουνε τον παιδικό υποσιτισμό. 

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή θα εξηγήσουνε πώς λειτουργεί ένα Επισιτιστικό Κέντρο και θα παρουσιάσουνε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο και να συνομιλήσουν με εθελοντές της οργάνωσης. Επίσης, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα περιηγηθούν στο επισιτιστικό κέντρο σχολεία από το Νομό Αττικής, μια και ο υποσιτισμός πλήττει κυρίως τα παιδιά.