Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα απειλεί πιγκουίνους και σπάνια πτηνά στην Παταγονία



Μπουένος Αϊρες


Πετρελαιοκηλίδα έκτασης 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις ακτές της Παταγονίας απειλεί το βιότοπο πιγκουίνων και σπάνιων πτηνών. Οι οικολόγοι μιλούν για τραγωδία. Έκτακτα μέτρα και έρευνες από τις Αρχές.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αργεντινή μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 500 πουλιά πέθαναν από την μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα, η οποία απειλεί μια περιοχή που θεωρείται βασική για την διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα.

Η κηλίδα ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στον Ατλαντικό, κοντά στην πόλη Καλέτα Κόρδομπα, στην επαρχία Τσούμπουτ. Έχει καλύψει τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα ακτογραμμής, σύμφωνα τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Στην Παταγονία ζουν πιγκουίνοι και πολλά σπάνια είδη πουλιών. Η πρόεδρος τοπικής οργάνωσης πολιτών Ρενέ Τούλα μίλησε για τραγωδία.

Η επαπειλούμενη περιβαλλοντική καταστροφή κινητοποίησε τις Αρχές. Η κυβέρνηση διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, ενώ στελέχη κρατικών υπηρεσιών και εθελοντές έσπευσαν στην ακτή, επιχειρώντας απορρύπανση.

Το Μπουένος Αϊρες έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης σε συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Τσούμπουτ και οικολογικές οργανώσεις.

Οι αξιωματούχοι που εντέλλονται να κάνουν την έρευνα θα χρησιμοποιήσουν δορυφορικές φωτογραφίες από διάφορους προμηθευτές, ώστε να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται.

Μια αρκετά μικρότερη πετρελαιοκηλίδα είχε απειλήσει τις ακτές της Καλέτα Κόρδομπα και το 2003.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Αναζήτηση δότων Αιμοπεταλίων για 6χρονο αγοράκι με οξεία Λευχαιμία

Αναζήτηση δότων Αιμοπεταλίων για 6χρονο αγοράκι με οξεία Λευχαιμία
ANΑΖΗΤΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ+

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ
ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό)

(2310 993506 & 2310 993944)

Αναδημοσιεύστε το όσοι μπορείτε

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Το Κυνήγι Μαγισσών Ξεκίνησε !

Bloggers την προσοχή σας!!

Η Ε.Ε. θεσπίζει νέα αμφιλεγόμενα «τρομο-αδικήματα»

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη θέσει υπό ασφυκτική παρακολούθηση τον κυβερνοχώρο και δεν αποκλείεται να βρεθείς ξαφνικά αλυσοδεμένος, ως σκληρός τρομοκράτης, κατηγορούμενος για εγκλήματα που δεν είχες καν φανταστεί!

Το άκρως επικίνδυνο κυνήγι «τρομο-μαγισσών» επεκτείνεται, επισήμως πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος των νέων «τρομο-κυνηγών» είναι ο εντοπισμός των κρυμμένων θυλάκων «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για την προώθηση των εγκλημάτων τους. Πολλοί εκτιμούν, όμως, ότι τα πραγματικά θύματα της νέας «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας θα είναι τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Στο όνομα της ασφάλειας, τίθεται υπό αμφισβήτηση (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου που αναθέτει στην ΕΥΠ την «επιτήρηση» του Διαδικτύου για την πάταξη των κυβερνοεγκλημάτων, αποκαλύπτεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. (μαζί και η Ελλάδα) προχωρούν ακάθεκτες στη θέσπιση νέων, αμφιλεγόμενων «τρομο-αδικημάτων».

Τα πιο σημαντικά από αυτά αφορούν:

1. Τη δημόσια πρόκληση για διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος. Ποινικοποιείται η διάθεση ή η με οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάδοση μηνυμάτων στο κοινό, με στόχο να παρακινήσει κάποιους στη διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Είναι τελείως αδιάφορο εάν το επίμαχο μήνυμα συνηγορεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ των τρομοκρατικών εγκλημάτων. Αρκεί απλώς να απειλείται ο κίνδυνος διάπραξής τους!

2. Τη στρατολόγηση για πράξεις τρομοκρατίας. Αφορά όσους ζητούν ή προτρέπουν άλλους στη διάπραξη συγκεκριμένων τρομο-εγκλημάτων.

3. Την εκπαίδευση για τρομοκρατία. Τιμωρείται όποιος εσκεμμένα προμηθεύει σε άλλους οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών, άλλων επικίνδυνων ουσιών ή ειδικών τεχνικών, με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι νέες κατηγορίες αδικημάτων θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα, από το 2002, λίστα εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, και τα οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να τιμωρούν. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε με νόμο, το 2004, την αρχική λίστα των 22 τρομο-εγκλημάτων στο εσωτερικό της δίκαιο.

Στη λίστα αυτή, εκτός των τριών παραπάνω νέων αδικημάτων, θα προστεθούν και άλλα τρία, αμιγώς ποινικά εγκλήματα, που η απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. είχε παραλείψει τότε. Είναι τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, της εκβίασης και της κατασκευής και χρήσης πλαστού διοικητικού εγγράφου, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται από τους νομικούς στο αδίκημα της «δημόσιας πρόκλησης» για τέλεση πράξεων τρομοκρατίας, καθώς ο ορισμός που δίδεται από το σχέδιο της νέας απόφασης-πλαίσιο θεωρείται ιδιαιτέρως ευρύς.

Οπως παρατηρεί η ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Statewatch», ο ορισμός αυτής ως τρομο-αδικήματος θα μπορούσε να οδηγήσει ευθέως στην ποινικοποίηση της έκφρασης πολιτικών απόψεων (π.χ. για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή), ακόμη και αν οι απόψεις αυτές δεν δικαιολογούν πράξεις τρομοκρατίας. Θα είναι αρκετό ίσως για τις Αρχές να πιθανολογήσουν ότι υπάρχει «κίνδυνος» να συμβούν οι πράξεις αυτές!

Η επίσημη δικαιολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στο Ιντερνετ, το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν «τοπικούς οπαδούς» τους. «Το μετατρέπουν έτσι σε εικονικό (virtual) κέντρο εκπαίδευσης υποψήφιων τρομοκρατών», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της νέας απόφασης-πλαίσιο, που επιδιώκει την εφαρμογή των πρακτικών και νομικών χειρισμών από όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτό που επιδιώκεται μέσα από τη γενικευμένη επιτήρηση του Διαδικτύου είναι να ελεγχθεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών, καθώς θεωρείται σημαντική πηγή «ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και στρατολόγησης νέων σε ηλικία τρομοκρατών».

Την καθιέρωση των ίδιων ακριβώς εγκλημάτων προβλέπει και η πρόσφατη Σύμβαση για την Πρόληψη της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2005. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, η κυβέρνηση προτίθεται να την επικυρώσει σύντομα, μετατρέποντας σε εσωτερικό δίκαιο και τα αδικήματα έκφρασης γνώμης που περιλαμβάνονται σ' αυτήν.

Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά: η Ευρωπαϊκή Σύμβαση θέτει δικλίδες ασφαλείας, ορίζοντας ρητά ότι η ποινικοποίηση των παραπάνω αδικημάτων δεν μπορεί να γίνεται χωρίς σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης, στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και στην ανεξιθρησκία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Σύμβαση Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Αντίθετα, στη πρόταση της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά στα θεμελιώδη αυτά ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς, σε μια παράγραφο διευκρινίζεται ότι τα νέα αδικήματα δεν αφορούν τη διάδοση επιστημονικών, ακαδημαϊκών ή δημοσιογραφικών πληροφοριών. Αόριστη και ασαφής είναι και η αναφορά ότι «η δημόσια έκφραση ριζοσπαστικών, πολεμικών ή αντιτιθέμενων απόψεων επί ευαίσθητων πολιτικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, δεν ποινικοποιούνται». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Πηγή: E-net

8 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά των κλιματικών αλλαγών

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007, οι πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά των κλιματικών αλλαγών στέλνοντας ένα επείγον μήνυμα στις κυβερνήσεις των κρατών που ηδη σηζηταν στο Μπαλι.


 

Τι γίνεται στο τόπο μας

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι φετινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 3.000.000 στρέμματα δασικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όλ' αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Διακυβερνητική για την Κλιματική Αλλαγή προβλέπει μέση άνοδο των θερμοκρασιών από 1,4 έως 5,9 βαθμούς στα επόμενα 50 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλων κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θα ενισχυθούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν οι σημερινοί πόλεμοι σε Ιράκ Αφγανιστάν, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, γίνονται για το πετρέλαιο, οι αυριανοί θα γίνονται για το νερό. Ήδη οι πάγοι λιώνουν στην Αρκτική και οι υπεύθυνοι ισχυροί του πλανήτη σπεύδουν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Ας το πάρουμε και λίγο προσωπικά, ο καθένας με τον τρόπο του.

Πηγή : EcoCrete.gr

Δρακόντειοι νόμοι για εγκλήματα κατά ανηλίκων

Μια πιο αυστηρή νομοθεσία σε μία όχι απλώς ανεκτική κοινωνία, συνιστά αν μη τι άλλο οξύμωρη και υποκριτική διάθεση. Κι όμως «η ελληνική κοινωνία κάνει πρωταθλητισμό στη σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων, αλλά και ανηλίκων», αλλά παράλληλα ζητεί λήψη αυστηρότερων μέτρων από «την εξαίρεση των παιδεραστών από το ευεργέτημα της πενθήμερου εξόδου από τις φυλακές», ώς την -ανατριχιαστική στο άκουσμα- «πρόκληση τεχνητής ανικανότητας στους παιδεραστές» πρόταση που έγινε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρη.

Ολα ακούστηκαν στη χθεσινή ακρόαση φορέων για την κύρωση του πρωτοκόλλου για τα δικαιώματα των παιδιών σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και πορνογραφία, το οποίο σημειωτέον ψηφίζουν ομοφώνως όλα τα κόμματα. Τα περί πρωταθλητισμού της ελληνικής κοινωνίας στη σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων ελέχθησαν από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Κ. Παπαϊωάννου με επίκληση ελληνικών και διεθνών στοιχείων που μας παρουσιάζουν με τους υψηλότερους δείκτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για συντριπτικές αυξήσεις των ποσοστών τα τελευταία χρόνια και μάλιστα κυρίως στις αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές με μία από τις βασικές συνισταμένες, τη λαθρομετανάστευση: «Αν καταφέρουμε αυτό το θεωρούμενο ως «καμάρι» ή «αντριλίκι» να το αντιληφθεί η ελληνική περιφέρεια ως ντροπή, θα είναι μία μεγάλη πρόοδος, αν και τα ΜΜΕ τουλάχιστον στα κρούσματα της Βέροιας και της Αμαρύνθου λειτούργησαν ροζ και όχι καταγγελτικά», σημείωσε.

Από την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού», δικηγόρος κ. Ασπασία Παπαγρηγορίου, ζήτησε περαιτέρω αυστηροποίηση μέτρων. Πρότεινε να αποκλείεται το ευεργετικό μέτρο της πενθήμερης άδειας σε όσους καταδικασμένους για εμπορία παιδιών, παιδική πορνεία, ή βιασμό ανηλίκων αρνούνται την παροχή βοήθειας και συνδρομής εντός της φυλακής από τους ειδικούς ψυχολόγους. Πρότεινε άμεση άρση του απορρήτου σε περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, ενώ να θεωρείται αδίκημα όχι μόνον η αποθήκευση πορνογραφικού υλικού, αλλά και το «σερφάρισμα» σε τέτοιους δικτυακούς τόπους. Πρότεινε ακόμη να καταγράφονται τα προσωπικά δεδομένα των καταδικασθέντων για τα αδικήματα αυτά, ώστε να μη προσλαμβάνονται σε θέσεις που σχετίζονται με παιδιά (όπως συνέβη με κοινωνικό λειτουργό στο Δήμο Αθηναίων). Τέλος η κ. Παπαγρηγορίου έκανε σειρά άλλων προτάσεων δικονομικού χαρακτήρα σε σχέση με την παράταση του χρόνου της μη αυτοπρόσωπης παρουσίας του ανηλίκου ή μετέπειτα ενηλίκου στο δικαστήριο ή τη διεύρυνση της αναστολής παραγραφής για την υποβολή της μηνύσεως. Από την πλευρά της η εισηγήτρια της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Παπακώστα αντιπρότεινε την απόλυτη απαγόρευση της πενθήμερης άδειας στους συγκεκριμένους καταδικασθέντες χωρίς άλλες προϋποθέσεις

Και η Αλβανία ετοιμάζει πυρηνικό σταθμό!

Την πρόθεση της Αλβανίας να κατσκευάσει πυρηνικό σταθμό στο Δυρράχιο, καταγγέλλει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου οτι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη Γαλλική εταιρεία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Δυρράχιο της γειτονικής χώρας, μόλις 100 χλμ από τα βόρεια σύνορά μας. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της συμβούλου του Αλβανού Πρωθυπουργού Ζάνα Γκιουξόλι σε τηλεοπτικό σταθμό, ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αμερικανικές και ασιατικές εταιρείες.

Έτσι μετά την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ρουμανία και την Αίγυπτο, που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, προστίθεται και η Αλβανία στις χώρες της άμεσης γειτονίας μας που επιδιώκουν την επίλυση του ενεργειακού τους προβλήματος με πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου επισημαίνει τον αδιέξοδο και επικίνδυνο δρόμο στον οποίο οδηγείται ολόκληρη η περιοχή από άφρονες αποφάσεις. Η πυρηνική ενέργεια με άλυτα τα προβλήματα ασφαλούς λειτουργίας και διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων, με τον πρόσθετο κίνδυνο μιάς ολοκληρωτικής καταστροφής από ένα ατύχημα ή ένα «τυφλό» χτύπημα, παραμένει μιά τεράστια απειλή για τη Ζωή, το Περιβάλλον, την Ειρήνη, ειδικότερα στη ρευστή και ασαφή περίοδο που διέρχεται ο Κόσμος σήμερα από γεωπολιτική σκοπιά.

Τα σχολια δικα σας

Πηγή : Oikologos.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Εκεί που τελειώνουνε τα σύνορα της κοινωνίας...

«Χάθηκαν 48 παιδιά σε 6 μήνες»

Καταγγελίες για ύποπτες εξαφανίσεις δεκάδων ανηλίκων μεταναστών από ξενώνες φιλοξενίας προσφύγων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.600
ανήλικοι λαθρομετανάστες
που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα έχουν προωθηθεί στην πορνεία, ενώ περισσότερα από 200 έχουν καταλήξει στην «παιδοφιλική αγορά»!!

Ύποπτες εξαφανίσεις δεκάδων ανηλίκων λαθρομεταναστών από ξενώνες φιλοξενίας προσφύγων καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παιδιά από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους ξενώνες οι οποίοι λειτουργούν υπό την εποπτεία μη κυβερνητικών οργανώσεων και όπου τα παιδιά οδηγούνται από την Αστυνομία αφού τα εκμεταλλεύονται κυκλώματα δουλεμπορίας.

«Κάποιοι, επιτέλους, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις το πώς χάνονται δεκάδες ανήλικα από ξενώνες φιλοξενίας που θεωρητικά τους παρέχουν ασφάλεια. Τα παιδιά καταλήγουν και πάλι στους δουλεμπόρους με ευθύνη αυτών που ανέλαβαν να τα φυλάνε», επισημαίνει η κ. Ελπίδα Ευθυμιάδου, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ιατρική Παρέμβαση. Όπως μάλιστα καταγγέλλει, από τα 50 ανήλικα που μεταφέρθηκαν σε ξενώνες τους τελευταίους 6 μήνες και για τα οποία η Ιατρική Παρέμβαση έχει κρατήσει στοιχεία, μόνο τα 2 γνωρίζει αυτήν τη στιγμή πού βρίσκονται! Όλα τα υπόλοιπα έχουν εξαφανιστεί, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει τίποτα.

«Φοβόμαστε πως άλλα έχουν καταλήξει στην πορνεία ή την καταναγκαστική εργασία, χωρίς δυστυχώς να μπορούμε να αποκλείσουμε και το εμπόριο οργάνων», συμπληρώνει η κ. Ευθυμιάδου.

«Έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Κανένας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται να μάθει πού μπορεί να έχουν καταλήξει παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών και πολύ περισσότερο κανένας δεν υποχρεώνεται να λογοδοτήσει για αυτά τα παιδιά», λέει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την περίθαλψη των λαθρομεταναστών.

Η ιστορία που αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» είναι χαρακτηριστική για το πώς δρουν τα κυκλώματα δουλεμπορίας ακόμη και όταν τα παιδιά βρίσκονται στη «σίγουρη» αγκαλιά της Αστυνομίας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

«Πριν από περίπου έναν μήνα εντοπίσαμε στον Πόρο ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν 80 λαθρομετανάστες, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ανάμεσά τους και 36 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 13 ετών. Όλοι τους σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, καθώς οι δου λέμποροι τούς είχαν παρατήσει μέσα στο σκάφος χωρίς νερό και φαγητό και έπιναν επί δύο ημέρες θαλασσινό νερό για να ζήσουν. Κανένα από τα παιδιά δεν συνοδευόταν από τους γονείς του ή κάποιον συγγενή. Όλα τους ήταν ασυνόδευτα, γεγονός που κινούσε υποψίες για το πώς είναι δυνατόν ένα παιδί 8 ετών να ξεκινά από το Αφγανιστάν για να καταλήξει κάπου στην Ευρώπη», αποκαλύπτει ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα, όπως κατέθεσαν τα περισσότερα από τα παιδιά, για τη μεταφορά τους από το Αφγανιστάν έπρεπε να πληρώσουν 8.000 δολάρια το καθένα.

«Μας είπαν πως για να ξεπληρώσουν τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δουλέψουν για τους δουλεμπόρους πολλά χρόνια σε όποια δουλειά τους ζητήσουν να κάνουν», αναφέρει ο αξιωματικός.

Τα 10 από τα παιδιά αυτά οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και τα υπόλοιπα στα κρατητήρια του Ασπροπύργου. «Εμείς πήγαμε στην Πέτρου Ράλλη και βρήκαμε 10 παιδιά σε πολύ κακή κατάσταση. Όλα τους είχαν ψώρα, ενώ τα περισσότερα χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη ύστερα από την ταλαιπωρία που υπέστησαν», λέει η κ. Ευθυμιάδου.
 
Τα 10 παιδιά έμειναν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για μία εβδομάδα και στη συνέχεια, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, κλήθηκε μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ξενώνα φιλοξενίας στον Ασπρόπυργο να τα φιλοξενήσει. Η εν λόγω οργάνωση εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και διαθέτει όλα τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα περίθαλψης.

«Τρεις ημέρες αφότου τα παιδιά βρέθηκαν στον ξενώνα πήγαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονταν και αν χρειάζονταν κάποια ιατρική περίθαλψη. Τότε μάθαμε πως είχαν εξαφανιστεί», λέει η κ. Ευθυμιάδου. Από την Ιατρική Παρέμβαση επικοινώνησαν με ένα κινητό που είχε μαζί του ένα από τα παιδιά.

«Μας είπαν πως 3 από αυτά βρίσκονταν στην Πάτρα και ετοιμάζονταν να φύγουν για την Αγγλία. Τα υπόλοιπα είχαν ήδη φύγει», λέει η κ. Ευθυμιάδου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες ύποπτων εξαφανίσεων ανήλικων λαθρομεταναστών, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος, με αφορμή δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» (1η Οκτωβρίου 2007), με τίτλο «Χάθηκαν 48 παιδιά σε 6 μήνες».

Η υπόθεση έφτασε και μέχρι το Κοινοβούλιο, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισημαίνει: «Εάν υπάρχει έστω και ίχνος αλήθειας, είναι προφανές ότι πρόκειται για απάνθρωπη συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων ή φορέων. Είναι αδιανόητη η στάση της ελληνικής Πολιτείας, η οποία ανέχεται ή δεν αποτρέπει παρόμοια φαινόμενα που προσβάλλουν τη χώρα μας και την εκθέτουν ως αδύναμη να ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, «παιδιά από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους ξενώνες, οι οποίοι λειτουργούν υπό την εποπτεία μη κυβερνητικών οργανώσεων και όπου τα παιδιά οδηγούνται από την Αστυνομία, αφού τα εκμεταλλεύονται κυκλώματα δουλεμπορίας».
Πηγή: (Τα Νέα)

Υπάρχουν ακόμα και υπόνοιες για σχέσεις δουλεμπόρων με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το ψάρι, από το κεφάλι βρωμάει ...

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω !

Καλωσορίζω και χαιρετώ όλη την Blogόσφαιρα !

Μπαίνω στην ουσία του πράγματος και σας παραθέτω ένα ενδεικτικό δέιγμα των θεμάτων που αναμένουν την συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ, γιατί αν δεν ασχοληθούμε εμείς ΔΕΝ θα ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς που θέλουν "το καλό μας".

1. (ΠΑΡΑ)ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ της νυχτεριδίστικης"ψυχαγωγίας", ναρκωτικών-φαρμάκων, όπλων. (αν βάλετε κάτω τα πράγματα, αυτά τα 3 πρέπει να παρακολουθούνται μαζί, δεν είναι τυχαίο)

2. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

3. ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ,  (παντός τύπου) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ (όλοι με πιάσατε...)

4. ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΓΟΡΑ ... δεν χρειάζεται να πώ κάτι παραπάνω, 
το ότι συνδέονται τα θέματα αυτά μαζί 
πιστεύω ότι είναι προφανές ...  

5. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

6. ΜΟΥΣΙΚΗ

7. OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΘΙΓΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

8. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΕΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

8. Θα χρειαζόμουν ένα χέρι βοήθειας από όποιον θέλει απλά να στείλει mail, να γίνει admin και να συμμετέχει όπως θέλει, με το δικό του χρώμα..

9. Ευχαριστώ όλους εσάς που θα θέλετε να συμμετέχετε  απλά διαβάζοντας και σχολιάζοντας και ενημερώνοντάς μας για πολλά που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!!...είστε ΟΛΟΙ απαραίτητοι και αναντικατάστατοι! 

Υ.Γ. Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ . . . ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !